Zimní dovolená na horách v Rakousku

04.02.2016 | , Rakousko
Komerční sdělení


Zimní měsíce občas bývají trochu pošmourné a zdlouhavé. A možná právě proto by si měl člověk vytyčit nějaké záchytné body, na které se může těšit. Nabízí se třeba dovolená. A nejblíž to máme k našim sousedům do Rakouska.

1x1 pixel counter :

Sázkou na jistotu je některé ze středisek v Tyrolsku. Přímo v srdci Alp leží Olympia Skiworld Innsbruck, který propojuje devět lyžařských areálů v okolí Innsbrucku. 

Zimní pohled na Innsbruck

Zimní pohled na Innsbruck

Nádherná horská krajina vás čeká také v okolí Kitzbühelských Alp. Jedná se o jednu z nejlepších a nejrozmanitějších lyžařských oblastí na světě a tomu odpovídá i nabídka různých regionálních permanentek. 

Lyžování v Kitzbühelských Alpách

Lyžování v Kitzbühelských Alpách

Skvělou volbou pro rodiny je region Zillertal. Pohodlně se sem totiž dostanete autem, což je ostatně při cestování s dětmi nejpraktičtější, neboť nemusíte překonávat žádný alpský průsmyk a tím pádem se vyhnete serpentinám. 

Lyžování ve volném terénu v Zillertalu

Lyžování ve volném terénu v Zillertalu

Doslova lyžařským drahokamem je další tyrolské středisko Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Trošku krkolomný název, ale následujícím slovům asi rozumět budete: 109 kilometrů sjezdovek pro úplné začátečníky i zkušené lyžaře, lyžařské školky, běžkařské trasy.

Pokud musíte zimní dovolenou vybírat s někým, kdo sněhu a lyžování úplně neholduje, zkuste Korutany. Třeba v takovém Nassfeldu díky jedinečnému mikroklima svítí slunce prakticky pořád, ale zároveň tu máte jistotu sněhu. Jeden tedy může celý den lyžovat a druhý se třeba klidně jen od rána do večera opalovat se sklenkou dobrého vína v ruce. 

Freeride v Nassfeldu

Freeride v Nassfeldu

Pokud by ale ani slunce a jedinečná kuchyně nebyly dostatečně přesvědčivými argumenty, zkuste další korutanskou oblast v okolí lázeňského městečka - Bad Kleinkirchheim.  Když si zde koupíte skipas, automaticky dostáváte i vstupenku do místních lázní. Takže už jen záleží na tom, zda upřednostňujete aktivní relax na svahu nebo opravdové uvolnění celého těla ve wellness. Tady můžete zažít obojí. 

Rodinná lyžařská oblast Bad Kleinkirchheim

Rodinná lyžařská oblast Bad Kleinkirchheim

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení