Marcela Hrdá se z Barrandova přesouvá do čínské CEFC

29.01.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. ledna (ČTK) - Marcela Hrdá, která dnes skončila jako ředitelka televizní skupiny Barrandov, bude od února výkonnou prezidentkou evropské části čínské skupiny CEFC, která v poslední době masivně investuje v Česku. CEFC o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě s tím, že úkolem Hrdé bude spravovat investiční aktivity firmy a řídit její rozvoj.

Společnost CEFC v uplynulých měsících oznámila v Česku masivní investice. Získala například 60 procent ve fotbalovém klubu Slavia Praha, podíl v letecké společnosti Travel Service, investovala i v mediálních skupinách Médea Group a Empresa Media. Právě do Empresy patří mimo jiné právě skupina Barrandov, kterou Hrdá dosud vedla.

\"Působení na jedné z vedoucích pozic ve společnosti CEFC Investment (Europe) Company je pro mě velká výzva, na kterou se velice těším. Mým cílem je maximálně přispět k úspěšnému působení jak samotné společnosti, tak i jednotlivých investic. A to nejenom v České republice, ale i v dalších regionech Evropy,\" uvedla Hrdá (44), která v minulosti působila také jako ředitelka České pošty nebo ve vedení ČSA a pražského letiště.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK