WSJ: Ford chystá montážní závod v Mexiku; zdvojnásobí kapacity

08.02.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 8. února (ČTK) - Americká automobilka Ford Motor plánuje postavit nový montážní závod v Mexiku, rozšířit svou stávající továrnu nedaleko hlavního města a výrazně zvýšit výrobní kapacitu v zemi. S odvoláním na informované zdroje to uvedl ekonomický list The Wall Street Journal (WSJ). Automobilka se k věci odmítla vyjádřit.

Nový montážní komplex postaví druhá největší americká automobilka v San Luis Potosí v centrální části země. Výstavba má začít ještě letos, přičemž náklady na projekt přesáhnou miliardu dolarů (24,3 miliardy Kč).

Ford kromě toho rozšíří továrnu nedaleko metropole Mexika. Počínaje rokem 2018 pak zvýší výrobní kapacitu v Mexiku o 500.000 vozidel ročně. Loni Ford v Mexiku vyrobil 433.000 aut.

Chystané kroky automobilce poskytnou větší prostor k výrobě několika modelů, mezi nimiž by mělo být i zcela nové hybridní vozidlo. To firma zatím nepředstavila.

Továrny Fordu ve Spojených státech se díky této expanzi budou moci zaměřit na nákladní a sportovně-užitková auta, která jsou pro automobilku výnosnější, upozorňuje WSJ.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK