Výrobce kosmetiky Ryor v Kyšicích na Kladensku rozšíří výrobu

08.02.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kyšice (Kladensko) 8. února (ČTK) - Tuzemský výrobce kosmetiky Ryor v Kyšicích na Kladensku rozšíří výrobu. Plánuje investovat více než deset milionů korun především do budování nové výrobní a skladové haly i do nákupu zařízení. Firma podrobně projedná možnosti nových investicí letos. Nyní v závodu pracuje zhruba 60 zaměstnanců, po otevření nových prostor jejich počet vzroste o pět až deset. Na dotaz ČTK to dnes uvedla obchodní ředitelka společnosti Jana Štěpánková.

Letošní obrat společnosti by podle obchodní ředitelky měl být zhruba 135 milionů korun, což by bylo je přibližně o tři procenta více než loni.

Příští rok chce společnost investovat i do současné výrobní haly, která by se měla rozšířit. Náklady společnost odhaduje na čtyři miliony korun. Vedení společnosti také plánuje větší zaměření na dárkovou kosmetiku, například s obsahem pivního extraktu.

Mezi produkty, o které je největší zájem, jsou podle Štěpánkové tradiční výrobky, například odličovací přípravky, přípravky s koenzymem Q10, řady pro problematickou pleť nebo výživný krém, který obsahuje parfemaci Rybíz-Oranž, podle prvních slabik tohoto názvu byl Ryor pojmenován. \"Jinak sledujeme i růst zájmu o nové produkty, například řadu s arganovým olejem či s obsahem mořských řas,\" doplnila obchodní ředitelka.

Společnost Ryor byla založena v roce 1991, má celkem 80 zaměstnanců. Sídlo společnosti je v Praze, ale výroba je v Kyšicích poblíž Unhoště na Kladensku. Ryor má také v ČR několik firemních prodejen, pobočky fungují i na Slovensku. Ryor se snaží expandovat do zahraničí, spolupracuje s obchodními partnery například v Rusku, na Ukrajině, Německu, Nizozemí, Španělsku, Finsku, Velké Británii, USA nebo Mexiku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK