Hyundai letos v ČR plánuje překročit prodej 20.000 aut

09.02.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. února (ČTK) - Automobilka Hyundai plánuje prodat na českém trhu v letošním roce více než 20.000 vozů proti loňskému rekordu 19.362 aut. Tržní podíl by měl přesahovat deset procent. Během tří až pěti let se chce firma dostat na 30.000 prodaných aut. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl generální ředitel Hyundai Motor Czech Vladimír Vošický.

Zhruba 76 procent prodejů by měly tvořit vozy vyrobené ve slezských Nošovicích, tedy modely i30, ix20 a loni představený sportovně užitkový Tucson. Firmě Hyundai loni patřila podle údajů Svazu dovozců automobilů třetí příčka na trhu za Škodou a Volkswagenem.

Za několik dní zahájí prodej nového crossoveru i20 Active, dále bude následovat nové Santa Fe a Grand Santa Fe. Letos na podzim se objeví ekologická novinka IONIQ s hybridním nebo čistě elektrickým pohonem. Leště letos se na trhu také objeví modernizovaný malý vůz i10. Novinkou bude i nový litrový tříválcový turbomotor 1,0 T-GDi pro menší modely.

Na konci letošního roku rovněž přijde nová limuzína Genesis G80 s dieselovým motorem, která předznamenává vytvoření samostatné luxusní značky Genesis.

Loni Hyundai zvýšila prodej o čtyři procenta. Za posledních šest let prodej zdvojnásobila. Průměrné stáří vozového parku Hyundai je 6,7 roku a celkem je v Česku registrováno 162.000 aut této značky.

Hyundai v současnosti má v České republice 52 prodejních míst a plánuje jich kolem 70 do pěti let. Již 13 prodejen dostalo nový design a do konce příštího roku změní vzhled všechny.

jsa rot

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK