Zisk Société Générale ve čtvrtletí stoupl o 19,5 procenta

11.02.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 11. února (ČTK) - Čistý zisk francouzské banky Société Générale ve čtvrtém čtvrtletí stoupl o 19,5 procenta na 656 milionů eur (17,7 miliardy Kč). Hospodaření podpořil prodej podílu ve firmě Amundi a oživení poptávky po půjčkách. Výsledky však zaostaly za očekáváním kvůli vytvoření dodatečných rezerv ve výši 400 milionů eur na pokrytí nákladů na soudní spory. Firma, která je v České republice většinovým vlastníkem Komerční banky, to uvedla v dnešním sdělení.

Analytici dotazovaní agenturou Reuters očekávali zisk až 663 milionů eur. Příjmy se snížily o 1,2 procenta na 6,05 miliardy eur, analytici čekali pokles o pět procent.

Société Générale dodala, že divize drobných bankovních služeb ve Francii měla silné čtvrtletí díky růstu poptávky po půjčkách a růstu vkladů. Zahraniční divize drobných bankovních služeb však stagnovala, hlavně kvůli ztrátám v Rusku, a obchody s cennými papíry klesly, napsala agentura Reuters.

Komerční banka dnes oznámila, že její konsolidovaný čistý zisk ve čtvrtém čtvrtletí klesl o 13 procent na 2,94 miliardy Kč. Do skupiny KB patří kromě samotné Komerční banky také stavební spořitelna Modrá pyramida, poskytovatel spotřebitelského financování ESSOX a penzijní spořitelna KB Penzijní společnost. Société Générale vlastní v Komerční bance podíl 60,4 procenta.

irl ank

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK