Hyundai Mobis už nabírá první zaměstnance - vedoucí pracovníky

17.02.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mošnov (Novojičínsko) 17. února (ČTK) - Společnost Hyundai Mobis, která v průmyslové zóně v Mošnově na Novojičínsku staví továrnu na výrobu světlometů, už nabírá první zaměstnance. Jde o osm vedoucích pracovníků pro jednotlivá oddělení budoucího podniku, firma je chce najít do konce března. ČTK to řekl manažer společnosti Ivan Leixner. Továrna má začít vyrábět počátkem roku 2017, pracovat by v ní mělo přes 900 lidí. Investice jihokorejské firmy dosáhne zhruba čtyř miliard korun.

\"Zaměstnance do výroby budeme nabírat až potom. Nabírání už si budou řídit noví vedoucí pracovníci podle svých požadavků,\" řekl Leixner. V Mošnově budou první zaměstnanci působit v připraveném komplexu stavebních buněk.

Výstavba továrny zatím podle Leixnera probíhá podle plánu. Na místě už stojí sloupy železobetonové konstrukce, ta se následně bude zastřešovat. \"Počasí nás nezbrzdilo. Jen asi týden byl sníh nebo vítr, kdy se nemohlo stavět, protože se nedaly používat jeřáby,\" řekl manažer.

První dělníci do výroby, které bude podnik nabírat do léta, se budou zaškolovat v továrně, již má Hyundai Mobis v nedalekých Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Firma by chtěla mít do léta alespoň 120 nových lidí. Bude hledat hlavně technicky zaměřené lidi se zkušenostmi, místa ale budou moci získat i čerství absolventi škol.

Závod bude vyrábět světlomety pro automobilky Hyundai v Nošovicích a Kia ve slovenské Žilině. Kromě více než 900 pracovních míst na místě by díky nové továrně měly vzniknout další stovky pozic u subdodavatelských firem.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK