Novinka na trhu předplacených platebních karet: Freepay nabízí bezpečí a efektivní kontrolu financí

02.03.2016 | , Prepaid Solutions
ÚČTY A SPOŘENÍ


Společnost Prepaid Solutions uvedla na trh kartu Freepay, novinku v segmentu dobíjecích platebních karet. Předplacené platební karty si od svého nedávného zavedení získaly velkou oblibu. Umožňují totiž přesnou kontrolu útrat, bezpečné platby na internetu a k jejich využití není třeba mít bankovní účet. Přitom je dobíjecí karta co do šíře užití totožná s klasickou platební kartou.

První předplacená platební karta se na českém trhu objevila v roce 2014 a od té doby jejich počet neustále roste. Prepaid Solutions přichází v těchto dnech na trh s novinkou v podobě dobíjecí platební karty Freepay. Kartu Freepay může kdokoliv začít využívat ihned po zakoupení, protože její aktivace zabere jen pár minut. Kartu je možné pořídit v kamenném obchodě nebo online. Lze ji dobít hotovostí nebo převodem a dá se využít bez omezení pro výběry z bankomatů i pro platby u obchodníků nebo na internetu. Jedná se o nástroj funkcemi a využitelností zcela totožný s klasickou debetní či kreditní kartou. Freepay je vydávána pod značkou MasterCard, tudíž je akceptována v celé síti MasterCard, která v současnosti čítá 34 milionů akceptačních míst po celém světě.

Dobíjecí karta je vhodným nástrojem pro přesnou kontrolu útrat a bezpečné platby na internetu, protože držitel disponuje jen částkou, na kterou je karta nabita. Je možné ji využívat i pro kontrolu financí při cestě do zahraničí. „Ke každé kartě Freepay klientovi poskytujeme přístup do internetového bankovnictví, kde může sledovat veškeré transakce. Předplacená platební karta rovněž umožňuje přijímat výplatu v případě, že osoba nedisponuje bankovním účtem,“ uvádí David Tacl, ředitel společnosti Prepaid Solutions. Tím, že karta není vázaná na bankovní účet, ji mohou využít i lidé v exekuci. „U karty není do určitého limitu nutné dokládat totožnost. Jedná se proto o vhodný instrument například pro osoby, které jsou zatížené exekucí, a nechtějí proto mít finanční prostředky na bankovním účtu,“ dodává David Tacl.

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ