Fortuna zveřejní výsledky za rok 2015, očekává pokles zisku

10.03.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. března (ČTK) - Sázková společnost Fortuna dnes zveřejní hospodářské výsledky za loňský rok. Podle analytiků oslovených ČTK firmě klesl čistý zisk meziročně o jednotky procent zhruba na 415 milionů korun. Fortuna v lednu oznámila, že očekává pokles provozního zisku až o šest procent, což by ale byl lepší výsledek, než odhadovala dříve.

Fortuna sdělila koncem ledna, že firmě podle předběžných výsledků loni stoupl objem přijatých sázek o čtvrtinu asi na 22,8 miliardy korun. Také oznámila, že předpokládá meziroční pokles provozního zisku EBITDA o tři až šest procent. Předchozí výhledy přitom uváděly možný pokles EBITDA až o 30 procent.

Podle analytiků by akcionáři firmy neměli příliš počítat s výplatou dividendy. V roce 2014 Fortuna zvýšila čistý zisk meziročně o 2,3 procenta na více než 430 milionů korun.

Fortuna Entertainment Group se zaměřuje na kurzové sázky. Působí v Česku, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. S akciemi firmy se obchoduje na pražské a varšavské burze, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK