Ze soboty na neděli bude dálnice D1 z Psářů do Soutic uzavřena

16.03.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. března (ČTK) - Ze soboty 19. března na neděli 20. března bude dálnice D1 z Psářů do Soutic uzavřena. Uzavírka, kterou si vyžádá demolice dvou mostů na zhruba 50. kilometru dálnice, potrvá od sobotních 19:00 do nedělních 11:00. V tiskové zprávě to dnes uvedlo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). To zároveň stanovilo dvě objízdné trasy pro osobní auta a kamiony.

Objížďka pro osobní vozy a menší nákladní vozidla pod 12 tun povede ve směru z Prahy na Brno přes Šternov, Vlašim, Čechtice a Loket, kde se vozidla opět vrátí na dálnici. V Opačném směru bude provoz z dálnice sveden v Souticích, vozidla pak budou pokračovat dále na Trhový Štěpánov, Vlašim a Benešov. Těžší nákladní vozidla pak budou muset uzavřený úsek objíždět výrazně delší trasou přes Tábor a Pelhřimov.

Dálnice D1 se rekonstruuje od roku 2014. Celá akce mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru je rozdělená do 21 úseků, které se opravují postupně. Nyní jsou hotové čtyři úseky z první etapy a další tři jsou rozestavěné. Letos očekává ŘSD zahájení prací na dalších šesti stavbách. Celkové náklady oprav všech vybraných úseků D1 se odhadují zhruba na 14 miliard korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK