Fotbalový stadion v Drnovicích vydražila firma Mengas za 6,2 mil.

17.03.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Drnovice (Vyškovsko) 17. března (ČTK) - Fotbalový stadion v Drnovicích na Vyškovsku dnes vydražila brněnská firma Mengas za 6,2 milionu korun. Vyvolávací cena byla tři miliony. Zástupce vydražitele, který se odmítl představit a vedení obce ho nezná, řekl novinářům pouze, že firma chce zachovat stadion pro sportovní účely a konkrétnější záměry zveřejní později. Dražby se vedle vydražitele a obce zúčastnil ještě jeden zájemce.

Vítěz dražby nyní musí zaplatit do 18. dubna, v opačném případě by byla dražba zmařená a musela by se opakovat. Zástupce firmy nebyl podle zástupce dražební společnosti Prokonzulta Josefa Machů ani na prohlídce a objevil se až na dražbě. \"Předpokládáme, že zástupce firmy se přijde představit na radnici a sdělí nám své záměry. Teď musíme čekat a uvidíme, co se bude dít,\" řekl místostarosta Jiří Dvořák. Zastupitelé Drnovic odsouhlasili maximální cenu 3,5 milionu korun, za kterou mohla obec stadion koupit.

Z údajů v obchodním rejstříku lze vyčíst, že Mengas je akciová společnost se sídlem v Brně v ulici Nové Sady, jejímž zakladatelem a zároveň ředitelem je 43letý Aleš Příkopa ze Znojma. Podle rejstříku je Příkopa ještě společníkem ve firmě Nemus factum z Brna, která poskytuje služby pro zemědělství, zahradnictví či lesnictví. Jediná listina, kterou rejstřík obsahuje, je notářský zápis z úterý tohoto týdne. Webové stránky firmy uvedené v zápisu nefungují.

Podle notářského zápisu je předmětem činnosti společnosti Mengas pronájem nemovitostí a také výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách jedna až tři živnostenského zákona. Základní kapitál je dva miliony korun.

Drnovice jsou malou vesnicí u Vyškova. Pochází z ní fotbalový funkcionář Jan Gottvald, který provinční fotbalový klub s movitým sponzorem Chemapolem dovedl v 90. letech až do první ligy. Vrcholem byla dvojnásobná účast ve finále Poháru ČMFS, třetí místo v sezoně 1999/2000 i následné zápasy v Poháru UEFA s bundesligovým Mnichovem 1860. Vrcholový fotbal se už na chátrajícím stadionu několik let nehraje, areál se dostal kvůli dluhům do konkurzu.

Vzpomínkou na ligové duely fotbalistů Drnovic bylo loňské utkání proti bývalým hráčům Brna, jejichž vzájemné zápasy patřily v 90. letech k nejnavštěvovanějším.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK