Studenti investují s Fio bankou na burzách

21.03.2016 | , Fio banka
Tiskové zprávy


Fio banka zahájila v březnu další kolo projektu Studentbroker, který je součástí učebních osnov dvacítky vysokých škol a univerzit v České republice a na Slovensku. Studenti se díky tomu učí obchodovat s investičními nástroji v praxi.

Unikátní projekt Studentbroker již počtrnácté ukazuje studentům vysokých škol fungování kapitálových trhů. Mohou si tak nanečisto zkusit tvořit vlastní investiční portfolio, nakupovat a prodávat cenné papíry a zjistit, jaká investiční strategie je nejvhodnější. Interaktivní forma výuky doplňuje klasické osnovy. Studenti mají přístup do speciální investiční aplikace, která reflektuje reálné dění na burzách v ČR, USA, Německu a Polsku, a fiktivní rozpočet ve výši 1 000 000 Kč pro obchody s akciemi a 50 000 USD pro obchody s deriváty. Po dvou měsících jsou vyhodnoceni nejúspěšnější investoři, kteří získají hodnotné věcné ceny.

Studentbrokera pořádá Fio banka ve spolupráci s českou burzou RM-SYSTÉM ve dvaceti vysokých školách a univerzitách v České republice a na Slovensku. Pro pedagogy projekt představuje možnost přehledně sledovat úspěšnost a znalosti svých studentů. Ti se mohou registrovat na webu www.studentbroker.cz a soutěžit tak o titul nejlepšího investora jak mezi školami, tak mezi jednotlivci.

„Investiční vzdělávání veřejnosti je pro nás už dlouhá léta prioritou. I v letošním roce proto pokračujeme v projektu Studentbroker, který ukazuje mladým lidem, jak fungují kapitálové trhy, učí je nakládat s financemi a rozhodovat se, jakou strategii zvolit. To se jim může v budoucnu hodit nejen při investování, ale také obecně při jakémkoliv nakládaní s penězi. Navíc tím získávají povědomí o dalších alternativách zhodnocení financí,“ dodává k projektu Ján Franek, tiskový mluvčí Fio banky.

Autor článku

Tiskové zprávy

Články ze sekce: Tiskové zprávy