Generálním ředitelem Vítkovic, a.s., bude místo Světlíka Vitassek

31.03.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 31. března (ČTK) - Většinový majitel Jan Světlík skončí 30. června ve funkci generálního ředitele firmy Vítkovice, a. s., která je jádrem původní struktury vítkovického holdingu. Od 1. července ho nahradí Libor Witassek. Světlík dál bude předsedou představenstva společnosti i dalších představenstev ve skupině Vítkovice Machinery Group a předsedou dozorčí rady. Změnou ve vedení chce oddělit vlastnictví firmy od výkonné funkce. ČTK to dnes sdělila mluvčí Vítkovic Eva Kijonková.

\"Funkce generálního ředitele nově, a to zcela záměrně, nebude spojena s vlastnictvím akcií, tedy se mnou, aby nedocházelo k útokům na vnitřní chod Vítkovic, když jde primárně o neustálé spory vyvolávané KKCG a Davidem Beranem vůči akcionářské struktuře Světlík, Šiler, Juřík,\" uvedl Světlík.

Světlík ovládá celou skupinu Vítkovice Machinery Group, která zahrnuje více než 30 společností s ročním obratem přes 25 miliard korun. Vítkovice, a. s., zastřešují energetické, právní, logistické a další služby pro celé seskupení. Světlík, Beran a skupina KKCG spolu vedou řadu sporů.

Příchodem Vitasska a několika dalších manažerů se zkušenostmi z mezinárodního obchodu a specialistů na řízení podle Kijonkové společnost personálně posiluje. Vitassek je členem vrcholového managementu nadnárodní strojírenské firmy GCE Group a členem představenstva mezinárodní poradenské skupiny Allied Consultants Europe a je držitelem řady českých i mezinárodních profesních ocenění. Od července bude nejbližším spolupracovníkem majitele Světlíka, který ve skupině nadále bude mít největší slovo.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK