Provoz na D4 u Příbrami komplikuje uzavírka nájezdu na Prahu

12.04.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Příbram 12. dubna (ČTK) - Práce na dálnici D4 u Příbrami si dnes vyžádaly uzavírku nájezdu na mimoúrovňové křižovatce Skalka ve směru na Prahu. Dopravní omezení potrvá do 9. června, řekl ČTK mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký. Objížďka vede přes Příbram a měří 17 kilometrů. Kvůli uzavírce se dnes tvořily kolony.

\"Po dobu uzavírky bude doprava ve směru Praha vedena po objízdné trase,\" uvedl mluvčí. Motoristé by podle něj měli uzavřený úsek objíždět po silnici číslo 18 a pokračovat do ulice Československé armády, Březnické a Milínské a vracet se po silnici I/4 zpátky ke křižovatce Skalka.

Výstavba přibližně pětikilometrového nového úseku D4 od Skalky s křižovatkou se silnicí II/118 začala před rokem. Na prodloužení strakonické dálnice netrpělivě čekají zejména lidé v Dubenci, kudy je vedena veškerá doprava z Prahy na Strakonice a do Písku a dál až na hraniční přechod ve Strážném. Díky nové stavbě bude tranzitní doprava odkloněna mimo obec.

Vláda v letos v lednu schválila dostavbu celého úseku D4 mezi Příbramí a Pískem ze soukromých peněz, formou takzvaného PPP projektu. Projekt na stavbu 32 kilometrů mezi Milínem na Příbramsku a Miroticemi na Písecku předpokládá celkovou investici 24,9 miliardy korun.

Se stavbou by se mělo podle ministerstva začít ve druhé polovině příštího roku. Ministerstvo předpokládá dokončení zbývajících kilometrů do pěti let. Dalších 25 let by se pak měl takzvaný koncesionář starat nejen o jím postavený úsek, ale také o nedávno stavěné části silnice u Skalky a u Písku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK