České Radiokomunikace loni snížily ztrátu o 42 pct na 372 mil. Kč

27.04.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. dubna (ČTK) - České Radiokomunikace (ČRa) snížily ve fiskálním roce končícím loni v březnu ztrátu o dvě pětiny na 372 milionů korun. Tržby vzrostly o procento na 1,86 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Za ztrátou stojí zejména vysoké zadlužení z minulých let. Na konci účetního období byla celková výše půjček ČRa 9,3 miliardy korun, z toho přes šest miliard od mateřské společnosti Communications Investmensts, která patří fondům Macquarie. České Radiokomunikace vykázaly provozní zisk 468 milionů korun, což je o téměř čtyři procenta meziročně více.

Největší část výnosů společnosti je z vysílacích služeb a médií. Ty mírně vzrostly na 1,19 miliardy korun. Příjmy z telekomunikační infrastruktury stagnovaly na 364 milionech korun a výnosy z telekomunikačních služeb klesly o pět procent na 299 milionů korun.

České Radiokomunikace jsou největším tuzemským poskytovatelem vysílacích služeb. Vedle toho se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. České Radiokomunikace, které disponují vlastní optickou páteřní sítí, loni zaměstnávaly 326 lidí.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK