Čínský výrobce disků do aut chce v Sokolově investovat miliardu

28.04.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Sokolov 28. dubna (ČTK) - Čínská společnost Shijiazhuang Zhongxing Machinary podepsala dnes smlouvu o investici se strojírnami Czech Industry Group (CIG) v Sokolově. Čínská firma chce v Sokolově dát do stavby nové továrny přes jednu miliardu korun, řekl ČTK předseda správní rady CIG Miroslav Ivan.

\"Jde o investice přes jednu miliardu korun do výstavby továrny v Sokolově v našem areálu, kde bude používaná nejnovější technologie na výrobu disků do automobilů. Naším partnerem je největší čínský holding na výrobu disků pro auta a zemědělské stroje,\" řekl ČTK.

Společnost Czech Industry Group vznikla přejmenováním někdejších Sokolovských strojíren. Loni společnost získala nového vlastníka, kterým je VAL Invest.

Podle starosty Sokolova Jana Picky (ČSSD) je dohoda o investici pro město velkým přínosem. \"Mělo by tam vzniknout 100, postupně až 200 pracovních míst. Navíc ve firmě, která byla vždy strojařská. Pro Sokolov a okolí je každé pracovní místo přínosem,\" řekl dnes ČTK

V Karlovarském kraji byla na konci března míra nezaměstnanosti 6,9 procenta, na Sokolovsku je to ale 8,6 procenta. Do budoucna navíc postupně utlumuje své provozy největší zaměstnavatel v regionu, Sokolovsku uhelná.

pnp jpt

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK