Příležitost pro začínající novináře

22.04.2005 | , Finance.cz
Studentské centrum


Společnost UNIQA pořádá v pořadí již čtvrtý workshop pro mladé novináře. Tato akce se uskuteční v rámci Salcburského hudebního festivalu a zúčastní se jí mladí novináři z 10 zemí střední a východní Evropy.

V dnech 31. července - 7. srpna 2005 proběhne seminář pro novináře a studenty žurnalistiky a mediálních studií 4. a 5. ročníků, který se koná v rakouském Salzburgu, a který pořádá společnost UNIQA.

Co je úkolem?
Heslo pro letošní rok má umělecký nádech a zní: "Máte schůzku s Violettou". A co bude úkolem soutěžících? Jedná se o ohlédnutí za jednou z hlavních postav opery "La Traviata", kdy úkolem začínajících žurnalistů bude zpracovat právě toto téma.

Kdo se účastní?
Důležitou podmínkou je věk soutěžících. Tato zpráva je určena všem novinářům do 29 let, kteří se zajímají o kulturní a ekonomickou situaci daných zemí. Jedná se o převážně o země, ve kterých společnost UNIQA působí, tj. země jako Chorvatsko, Polsko, Česká republika, Slovensko, Itálie, Maďarsko, Rakousko, Lichnštejnsko, Švýcarsko a Německo.

Jak se přihlásit?
Zájemci mohou zasílat přihlášky do 10. června 2005, a to buď prostřednictvím on-line přihlašovacího formuláře, který je k dispozici na internetových stránkách http://www.uniqa-college.com anebo poštou na následující adresy:

UNIQA Group Austria – Presseservice
Untere Donaustraße 21
1029 Vídeň
Telefon: (+43 1) 211 75-3233
Fax : (+43 1) 211 75-3619
E-Mail: presse@uniqa.at
       
UNIQA pojišťovna, a.s.
Bělohorská 19
160 12 Praha 6
Tel. 225 292 491
Fax. 225 393 777
email: petra.strejckova@uniqa.cz

K přihlášce je nutné přiložit následující dokumenty v anglickém jazyce:

  • životopis
  • motivační dopis (proč máte zájem zúčastnit se tohoto semináře)
  • některé ukázky vaší práce (publikované články nebo záznamy novinářské práce, které byly odvysílány), a to v jazyce dané země, ve které byly publikovány nebo odvysílány.

Porota složená z odborníků vybere ze všech zaslaných přihlášek 20 účastníků, jejichž jména budou známa koncem června.

Podmínky soutěže
Jelikož všechny přednášky, semináře a doprovodné programy budou probíhat v anglickém jazyce, důležitou podmínkou účasti je výborná znalost anglického jazyka slovem i písmem.

Další podrobnosti o tomto setkání naleznete na internetových stránkách http://www.uniqa-college.com.

Autor článku

Lukáš Buřík


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát