Program „Nastartujte se“ pomáhá s vlastním byznysem

10.05.2016 | , Komerční banka
Komerční sdělení


V minulém roce vzniklo v ČR (podle údajů poradenské společnosti Bisnode) nejvíc nových firem od předkrizového roku 2007.

Zájem podnikatelů o zakládání nových společností souvisí s optimistickým vývojem tuzemské ekonomiky, ale také s podporou, kterou nabízejí různé subjekty. Příkladem může být grantový program Komerční banky Nastartujte se, který letos vstupuje již do čtvrtého ročníku.

Program, který již několik let oceňuje a pomáhá začínajícím firmám mladých podnikatelů, přináší řadu zajímavých a motivujících příběhů. Přes bohatou různorodost oborů, ve kterých se start-upy chtějí prosadit, je spojuje elán a odhodlání uspět. A to si rozhodně zaslouží podporu. Zde vám přinášíme některé zajímavé příběhy, které program Nastartujte se podpořil.

Zdravotní péče pro každého

Snaha o finančně dostupnější zdravotní nebo veterinární péči, která není hrazena zdravotními pojišťovnami, stála za projektem zdravijezivot.cz. Cílem je umožnit všem pacientům nebo zvířatům kvalitní ošetření, které je vázáno přímými doplatky tak, aby si jej mohl finančně dovolit každý. Projekt zdravijezivot.cz získal v minulém roce cenu veřejnosti.

„Je to nemilosrdné, ale pokud chcete být úspěšní a prosadit váš projekt u lidí, musíte investovat spoustu peněz do vztahů. Bez důvěry zákazníka nevznikne úspěšný obchod,“ uvedl Martin Karbusický ze společnosti zdravijezivot.cz. „Program Nastartujte se je jedinečná příležitost jak zviditelnit náš projekt. Je velice obtížné a finančně náročné dostat nový nápad do povědomí lidí. Nastartujte se je ideální komunikační kanál k prezentaci velkému počtu lidí. Finanční podpory, kterou jsme získali za cenu veřejnosti, si velice vážíme. Byla pro nás důležitá a pomohla nám projekt posunout. Využili jsme ji v oblasti marketingu a pomohla i v samotném vývoji. Publicita měla příjemný vliv na návštěvnost našich webových stránek.“

20160509_Nastartujte_se___Studentsk___finance_foto_1

Lepší pocit sám ze sebe

Jako nejlepší ocenila veřejnost i projekt „30ti denní výzva“, jehož video získalo v roce 2014 nejvíce hlasů. V rámci grantového programu Komerční banky „Nastartujte se“ uspěl zdravý životní styl. Podle výherkyně Mariky Janečkové je cílem jejich projetu motivovat lidi, aby se cítili zdravě a fit a ukázat jim jak na to.

„Celá soutěž Nastartujte se byla naprosto perfektní. Publicita nám pomohla a každý den se v kanceláři koukáme na výherní šek, který nám připomíná naši výhru. Za penízky jsme si koupili nový parádní počítač a můžeme tak tvořit zase o něco lepší výzvy. Dokonce výhra v soutěži hrála i dost důležitou roli při získání ochranné známky, se kterou jsme měli docela problém,“ poznamenala Marika Janečková. Jak dále doplnila: „Za největší úspěch považuji to, že jsou nám lidé stále věrni a že počet lidí, kteří s námi cvičí, neustále roste. Za to jsem opravdu velmi vděčná. Plány máme obrovské! Momentálně pracujeme na novém druhu výzvy, která bude na 60 dní. Pracujeme na novém webu a VIP členství. Náš cíl je – být tou nejlepší stránkou pro začátečníky v oblasti zdravého životního stylu a lidi, kteří potřebují pomoc s redukcí své váhy.“

Nastartujte se letos již počtvrté

Všechny tyto společnosti uspěly jak ve svém podnikatelském záměru, tak i v grantovém programu Komerční banky a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR „Nastartujte se“, jehož cílem je podpora začínajících podnikatelů. Na webové stránce www.nastartujtese.cz najdou zájemci o podnikání řadu inspirativních příběhů a videí. Registrací na portálu se dostanou k výhodným nabídkám od partnerů programu. Pravidelné aktuality ze světa podnikání mohou fanoušci sledovat na facebookové stránce programu www.facebook.com/nastartujtese.cz.

I v letošním roce připravila Komerční banka pro vítěze řadu atraktivních cen. Kromě peněžní výhry 300 000 Kč pro první místo, 100 000 Kč pro druhé a 50 000 Kč pro třetí, jsou připraveny i hodnotné ceny od partnerů programu. Letošní ročník programu startuje v květnu 2016.

Partnery grantového programu Komerční banky Nastartujte se jsou: Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR), mezinárodní advokátní kancelář CEE Attorneys Tomíček Legal, iPodnikatel.cz (portál pro začínající podnikatele), PERFORMIA, Sečteno,-, časopis TRADE NEWS a Webmium.

Autor článku

Komerční sdělení

Články ze sekce: Komerční sdělení