Úrokové sazby jako před krizí! Termínované vklady, které dávají smysl!

23.05.2016 | , Artesa
Komerční sdělení


Při pohledu na úrokové sazby u většiny spořicích produktů, pohybující se pod hranicí jednoho procenta, postrádaly podstatu smyslu spoření. Proč schraňovat své úspory někde, kde skoro nic nevydělají?

Ale situace se, jak se zdá, začíná měnit k lepšímu. Termínované vklady spořitelního družstva Artesa nyní nabízí pevnou úrokovou sazbu až 3,4 % p.a.

Mechanika rozumného spoření byla vždy jasně daná: na běžném účtu si nechat pro běžný provoz finance ve výši dvou až tří měsíčních platů, a zbytek rozdělit na státem podporované produkty, jako jsou penzijní připojištění, dále na spořicí produkty typu spořicí účet a termínovaný vklad, a zbylé prostředky investovat do fondů. Jenomže po finanční krizi úrokové sazby na spořicích účtech klesaly tak rapidně dolů, že se přiblížily sazbám na běžných účtech, a vkládat na ně úspory tak prakticky přestalo dávat smysl. Důsledkem toho začaly růst finanční objemy na běžných účtech, které se podle statistik ČNB pohybují průměrně na úrovni 100 tisíc korun. Kde leží doslova ladem.

Jak se ale zdá, situace se začíná měnit k lepšímu a na českém finančním trhu se nyní objevily spořicí produkty, které nabízejí úrokové sazby, které zase umožní skutečně zhodnotit své finanční prostředky a spořit! Mezi ně patří především termínované vklady spořitelního družstva Artesa.

Už při minimálním vkladu, který představuje 20 tisíc korun, získáte možnost nadprůměrného úročení, než jaké u depozitních produktů nabízejí banky, a sazba 3,4 % p.a., na kterou je možné dosáhnout při vkladovém období 60 měsíců, zní jako rajská hudba.

Výhodou navíc je, že úroková sazba je pevná. Výši výnosu tak znáte od samého začátku a máte jej jistý. Úroky z vkladu se pak připisují na běžný účet klienta buď po skončení vkladu (platí u TV Artesa Standard) nebo ročně (platí u TV Artesa Bonus), anebo okamžitě po založení vkladu (platí u TV Artesa Premium).

V případě potřeby pak můžete z účtu vybírat prostředky v předem daných obdobích.

Samozřejmě každé plus je vyváženo nějakou podmínkou. Zde, protože se jedná o spořitelní družstvo, je možnost využití nadstandardních úrokových sazeb členství ve spořitelním družstvu, úhrada základního členského vkladu ve výši 1 tisíc korun a dalšího členského vkladu ve výši 10 % z objemu prostředků uložených na vkladovém produktu mínus výše základního členského příspěvku.

Na první pohled nevýhoda, na ten druhý se však ukáže, že je tomu právě naopak. Členský vklad totiž představuje unikátní investiční příležitost a lze jej přirovnat k investici do podílových fondů nebo akcií. Investice do členského vkladu totiž znamená větší podíl na zisku spořitelního družstva a vyšší majetkovou účast v družstvu. Členský vklad navíc umožňuje využívat zvýhodněné vkladové produkty s výrazně vyšší sazbou a úročené prostředky uložené ve spořitelních družstvech, jsou pojištěny včetně úroků (!) až do výše 2,7 milionu korun.

Modelový příklad pro Termínovaný vklad Artesa Standard:

  •  Výše vkladu = 100 000,- Kč 
  •  Vkladové období = 36 měsíců 
  •  Úroková sazba termínovaného vkladu = 3,25% p.a. 
  •  Výše členského vkladu = 10 000,- Kč 
  •  Předpokládané průměrné zhodnocení členského vkladu = 1,5% p.a. 
  •  Čistý úrokový výnos za dobu trvání termínovaného vkladu = 8 281,61 Kč 
  •  Čistý výnos ze zhodnocení členského vkladu za dobu trvání termínovaného vkladu = 382,23 Kč 
  •  Celkový čistý výnos pro klienta = 8 663,84 Kč

Více informací najdete na www.artesa.cz

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení