Trať z Prahy do Drážďan je opět plně v provozu

25.05.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 25. května (zpravodaj ČTK) - Provoz na trati mezi Prahou a Drážďany, kterou v pondělí večer zablokoval sesuv půdy u saské obce Schmilka, se od dnešního rána podařilo plně obnovit. ČTK to sdělila mluvčí německého železničního dopravce Deutsche Bahn Erika Poschkeová-Frostová.

Kvůli silným dešťům se nedaleko obce Schmilka, která leží asi dva kilometry severně od Hřenska, sesunul podmáčený svah. Kolem obce vede podél Labe trať spojující českou a saskou metropoli. Půda ji zasypala v délce zhruba 150 metrů.

V úterý odpoledne se podařilo zával částečně odstranit a zprovoznit jednu kolej, kterou využívaly dálkové osobní vlaky a nákladní soupravy. Regionální vlaky končily na cestě z Česka v německé hraniční zastávce Schöna, odkud cestující vozil do Bad Schandau autobus.

\"Včera (v úterý) večer kolem 21:00 SELČ byla zprovozněna i druhá kolej. Díky tomu mohl být dnes ráno obnoven i regionální provoz. Nyní znovu jezdí po plně zprovozněné trati všechny dálkové, regionální i nákladní vlaky,\" uvedla Poschkeová-Frostová.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK