Novým ředitelem ekonomiky a správy ČRo bude Roman Kohout

25.05.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. května (ČTK) - Novým ekonomickým ředitelem Českého rozhlasu bude od 20. června Roman Kohout (*1969), který dosud působil jako finanční ředitel společnosti Auto Corson. Povede odbory obchodu a rozhlasových poplatků, správy majetku a ekonomický odbor. Jeho jmenování dnes vzala na vědomí Rada Českého rozhlasu.

Kohout doplní dosud jmenovanou šestici ředitelů klíčových oblastí Českého rozhlasu, kteří podléhají přímo generálnímu řediteli ČRo Renému Zavoralovi místo dřívějších náměstků. Ekonomika dosud spadala pod náměstka Tomáš Kollarczyka.

Kohout má dlouholeté zkušenosti z oboru finančních služeb, informačních technologií a výrobního sektoru, kde zastával funkce na úrovni vrcholného managementu. Pracoval mimo jiné v ČSOB nebo PPF Group. V posledních několika letech působil jako projektový manažer v oblasti restrukturalizací a strategického projektového řízení.

\"Roman Kohout přichází do rozhlasu z externího prostředí s řadou cenných profesních zkušeností v ekonomické i finanční oblasti. Jsem přesvědčen, že mu tyto zkušenosti pomohou v zajištění odpovědného hospodaření a efektivního využívání finančních prostředků, které jsou naprosto zásadní pro to, aby rozhlas mohl co nejlépe plnit službu veřejnosti,\" uvedl Zavoral.

Hlavním finančním zdrojem ČRo jsou koncesionářské poplatky. Jejich výběr se letos od ledna do konce dubna zvýšil proti plánu o 2,6 milionu na 693,5 milionu korun.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK