Loňský obrat likérky Rudolf Jelínek 470 mil.Kč byl rekordní

26.05.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vizovice (Zlínsko) 26. května (ČTK) - Loňský obrat vizovické likérky Rudolf Jelínek ve výši téměř 470 milionů korun byl rekordní. Společnost vytvořila zisk před zdaněním 26,7 milionu korun, což je o 70 procent více než v roce 2014, sdělil dnes ČTK generální ředitel Pavel Dvořáček. Likérka se tak vrátila k míře ziskovosti, kterou měla před metanolovou aférou. V roce 2012 se kvůli aféře a prohibici dostala do ztráty 19 milionů.

Na letošní rok likérka plánuje zisk před zdaněním přes 25 milionů korun, chystá investice a opravy za téměř 18 milionů korun. \"V případě poskytnutých dotací až ve výši 44 milionů korun. Vzhledem k vypořádání všech majetkových vztahů bude v letošním roce zahájen projekt budování Distillery landu v Praze,\" uvedl Dvořáček.

Loni likérka utržila za vlastní výrobky rekordních 391 milionů korun. \"Je to meziroční nárůst o čtyři procenta v celkových tržbách, přičemž hlavním tahounem tržeb byly prodeje v České republice, export na Slovensko a do USA,\" uvedl ředitel. Likérka dodává své produkty do 24 zemí.

Likérka v posledních letech rozšiřuje své sady, loni v nich vypěstovala rekordní množství švestek, 515 tun. Nově byly vysázeny více než tři hektary švestek, malin a mirabelek na Janově hoře ve Vizovicích. Firma tak má již asi 160 hektarů vlastních sadů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK