Grandhotel Pupp navýšil základní jmění o 306 milionů korun

27.05.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Karlovy Vary 27. května (ČTK) - Valná hromada a.s. Grandhotel Pupp dnes navýšila základní jmění společnosti o 306,6 milionu korun na téměř 460 milionů korun. Kapitál do hotelové společnosti přinesl nový majoritní vlastník zastoupený kyperskou společností PND Kyresan, která má více než 80procentní podíl.

Navýšení jmění umožní posílit pozici Grandhotelu Pupp na trhu, uvedl mediální zástupce nového majoritního vlastníka Jaroslav Pomp. \"Plánují se investice do dalšího rozvoje hotelu. Před několika lety se investovalo 200 milionů do nového balneoprovozu a nyní by měla pokračovat modernizace hotelu,\" uvedl Pomp.

Silné kapitálové zázemí Grandhotelu Pupp by ale mohlo zajistit investice i do dalších hotelů. Majoritní vlastník zvažuje vytvoření středoevropské hotelové sítě, které by vévodil karlovarský hotel. \"Investor v současné době mapuje situaci na trhu,\" doplnil Pomp.

Hospodářské výsledky Grandhotelu Pupp za loňský rok by měla schvalovat valná hromada v červnu. V roce 2014 hotel vytvořil zisk 11,9 milionu korun, o rok dříve skončil ve ztrátě 7,6 milionu korun.

Hotel, který patří mezi největší v Karlových Varech, také zasáhl před dvěma lety pokles hostů z rusky mluvích zemí. Vzhledem k širšímu zaměření hotelu na více destinací ale ne tak silně jako hotely, které byly na ruských hostech závislé.

pnp kš

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK