Kooperativa na českém trhu úspěšně působí již 25 let

27.05.2016 | , Kooperativa
Tiskové zprávy


Zítra, 28. května 2016, oslaví pojišťovna Kooperativa 25 let svého působení na českém trhu. Přesně před 25 lety totiž obdržela licenci k podnikání v pojišťovnictví a stala se první soukromou pojišťovnou v tehdejším Československu. Za 25 let se postupně vypracovala mezi největší české pojišťovny a stala se jedničkou v pojištění motorových vozidel a pojištění podnikatelů.

„Za čtvrtstoletím Kooperativy můžeme vidět leccos – stovky miliard pojistného, miliony uzavřených smluv, miliony vyřešených škod, desítky milionů telefonátů, e-mailů, naježděných kilometrů, ale především neuvěřitelné množství práce, kterou při budování této firmy odvedla spousta skvělých, ochotných a schopných lidí,“ rekapituluje uplynulá léta Martin Diviš, generální ředitel a předseda představenstva pojišťovny Kooperativa.

V roce 1991 měla Kooperativa cca 50 zaměstnanců a zaměřovala se zejména na pojištění pro podnikatelské subjekty. Přijaté pojistné v roce 1991 dosáhlo výše 90 milionů Kč. Dnes Kooperativa nabízí ucelenou šíři pojistných produktů jak pro podnikatele, tak pro soukromé osoby, a předepsané pojistné v roce 2015 bylo 31,5 miliardy Kč. Zajímavostí také je, že v průběhu 25leté existence Kooperativou prošlo přes 24 tisíc zaměstnanců. Významným bodem v rozvoji Kooperativy byla demonopolizace povinného ručení v roce 2000. Kooperativa zaujala přes 1 milion motoristů, kterým pojistila jejich vozidla. V roce 2003 převzala Kooperativa neživotní kmen Pojišťovny České spořitelny a v roce 2005 koupila Českou podnikatelskou pojišťovnu. Zároveň v témže roce nabídla motoristům v povinném ručení unikátní novinku – živelní pojištění zdarma.

A na klienty nezapomněla Kooperativa ani v roce svých oslav. Připravila benefity, které se většinou nesou v duchu čísla 25. V životním pojištění navýšila pojistné plnění o 25 % například u vážných onemocnění dospělých i dětí nebo u závažných úrazů. Maximální částka je 250 tisíc Kč a vztahuje se na každou pojistnou událost. Tyto benefity automaticky získají klienti v rámci nově uzavřené smlouvy životního pojištění od začátku dubna 2016. Zároveň si je mohou sjednat i naši klienti v rámci stávající smlouvy. Navýšené pojistné plnění se vztahuje na všechny pojistné události všech pojištěných v následujících 5 letech.

U povinného ručení získají klienti k nové smlouvě zdarma úrazové pojištění řidiče pro případ smrti následkem úrazu ve výši 25 tisíc Kč a pro případ trvalých následků úrazu ve výši 250 tisíc Kč, po celou dobu trvání pojištění. Kooperativa odměňuje také své věrné klienty. Ti, kteří mají její povinné ručení dva a více let, od letošního roku automaticky získají limity pojistného plnění zvýšené o 10 milionů korun. V případě, že mají sjednaný základní limit 35/35 milionů Kč, bude za ně Kooperativa hradit škody až do 45 milionů. Podobně to bude i u dalších variant povinného ručení.

V pojištění majetku Kooperativa navyšuje vybrané limity plnění v pojištění nemovitosti i pojištění domácnosti o 25 tisíc Kč u nových smluv, sjednaných od počátku dubna 2016.

Podstatou pojišťoven je ale zejména krytí škod, které jejím klientům vzniknou. Za svou existenci Kooperativa vyřídila přes 7,5 milionu pojistných událostí a vyřešila tak problémy několika milionů klientů. „Klienti se na nás mohou v každé situaci 100procentně spolehnout, nikdy se nebudeme snažit na ně nějak „vyzrát“, říkat jim polopravdy, „mlžit“, podrážet ceny, zamlčovat fakta. I to je pro mě Kooperativa,“ říká s hrdostí Martin Diviš.

Jeho slova potvrzuje i ocenění v soutěžích Pojišťovna roku nebo Zlatá koruna, nejvýznamnějších anketách, které v ČR hodnotí finanční a pojistný sektor. Za svou historii například Kooperativa získala 50 titulů v anketě Pojišťovna roku AČPM nebo 23 Zlatých korun.

Pojištěno je dnes u Kooperativy přes dva miliony klientů, pro které Kooperativa spravuje téměř 4 miliony pojistných smluv. Kooperativa je klientům k dispozici po celé ČR ve více než 350 obchodních místech a na infolince 841 150 150 nebo webu www.koop.cz.

Autor článku

Tiskové zprávy  

Články ze sekce: Tiskové zprávy