Philip Morris ČR v Kutné Hoře otevřel novou zpracovnu tabáku

24.06.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kutná Hora 24. června (ČTK) - Společnost Philip Morris ČR dnes ve svém výrobním areálu v Kutné Hoře otevřela nově vybudovanou halu na zpracování tabáku. Uvedla také do provozu nové výrobní linky v centru pro ostatní tabákové produkty, jako je jemně řezaný tabák. Celkové náklady na oba projekty přesáhly 400 milionů korun, cílem bylo zvýšit konkurenceschopnost kutnohorského závodu a snížit jeho závislost na dovozu.

\"Nová výrobní hala byla vybudována proto, abychom zvětšili kapacitu přípravny tabáku a takzvané kuchyně přísad. Tím jsme dosáhli soběstačnosti továrny ve zpracování tabáku a snížili jsme dovoz předpřipravených tabákových směsí,\" uvedl při slavnostním otevření nových prostor ředitel výroby Philip Morris ČR Petr Karla. Další část investice podle něj plynula do výroby ostatních tabákových produktů v jiné části závodu, která se centralizovala a zefektivnila.

Firma podle Karly za posledních pět let investovala do kutnohorské továrny více než dvě miliardy korun a za minulý rok jen na spotřební dani a dani z přidané hodnoty odvedla státu více než 26 miliard korun.

Philip Morris ČR je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v Česku. Zaměstnává přibližně 1100 lidí v celé ČR. V letošním prvním čtvrtletí společnosti meziročně vzrostly konsolidované tržby bez spotřební daně a DPH o 9,3 procenta na 2,5 miliardy korun. Celkový odbyt se zvýšil o 7,4 procenta na 2,9 miliardy cigaret.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK