Businesseurope: Evropský byznys požaduje změnu politiky EU

24.06.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. června (ČTK) - Evropský byznys požaduje změnu politiky Evropské unie. Debata o setrvání Británie v EU vyslala silné signály, aby unie přinášela přidanou hodnotu. V reakci na brexit to dnes uvedla Konfederace evropského podnikání Businesseurope, která sdružuje 41 podnikatelských a zaměstnavatelských svazů z 35 evropských zemí, včetně Svazu průmyslu a dopravy ČR.

\"Vyzýváme členské státy EU, aby vyslaly silný signál, jímž by znovu potvrdily svůj závazek k EU a jejím třem hlavním ekonomickým pilířům: jednotnému trhu, společné obchodní politice a euru. Brexit otevřel prvky nejistoty. Nyní se musíme zaměřit na cestu kupředu,\" uvedla prezidentka Busineseurope Emma Marcegagliaová.

K výsledkům referenda se vyjádřila také Konfederace britského průmyslu CBI zastupující 190.000 podniků všech velikostí a odvětví, jejíž členové zaměstnávají téměř sedm milionů Britů. \"Volba britských občanů opustit EU je závažný zlom v naší historii. Mnoho podnikatelů má nyní obavy a potřebuje čas na posouzení dopadů,\" uvedla generální ředitelka konfederace Carolyn Fairbairnová.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK