Branson: Virgin Group ztratila kvůli brexitu třetinu hodnoty

28.06.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 28. června (ČTK) - Britská společnost Virgin Group ztratila po rozhodnutí Británie vystoupit z Evropské unie asi třetinu hodnoty. V pořadu Good Morning Britain to dnes řekl její majitel Richard Branson. Kvůli takzvanému brexitu podnik také zrušil projekt, který mohl vytvořit až 3000 pracovních příležitostí. Branson také řekl, že Británie podle něj směřuje ke katastrofě.

\"Nevedeme si hůř než ostatní, ale předpokládám, že jsme přišli o třetinu hodnoty,\" řekl podle agentury Reuters miliardář Branson. \"Stáli jsme před uzavřením velmi významné dohody, která zahrnovala 3000 pracovních míst, ale zrušili jsme ji,\" dodal zakladatel a šéf skupiny Virgin Group. Branson je dlouhodobým zastáncem Evropské unie.

Dohoda byla podle agentury AP zrušena kvůli nejistotě, které Británie po referendu čelí. Branson také v interview vyzval k novému referendu, protože lidé teď již vidí následky, jaké jejich rozhodnutí má. Podle něj voliči před prvním lidovým hlasováním dostali ze strany stoupenců brexitu zkreslené informace.

Bransonova značka Virgin Group zahrnuje více než 400 firem, Branson podniká například v cestování, zábavním průmyslu, médiích, finančnictví či projektech na ochranu životního prostředí. Největší pozornost médií poutá jeho společnost Virgin Galactic, která se věnuje vesmírné turistice.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK