Skupina RWE se v ČR v říjnu přejmenuje na innogy

29.06.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. června (ČTK) - Energetická skupina RWE v Česku se od začátku letošního října přejmenuje na innogy a stane se součástí této nové dceřiné společnosti koncernu RWE. Do nové firmy koncern vyčlenil své aktivity v oblasti obchodu, sítí a infrastruktury a obnovitelných zdrojů. Značku RWE bude nadále používat jen mateřská RWE AG. Firma to dnes sdělila ČTK.

Název innogy vznikl složením anglických slov innovation, energy a technology. RWE tuto slovní hříčku už v minulosti použila pro svoji společnost RWE Innogy, která se věnovala výhradně obnovitelným zdrojům energie.

Změna názvu souvisí podle mluvčího skupiny v ČR Martina Chalupského s odklonem od konvenčních, především uhelných zdrojů energie, a s rozvojem obnovitelných zdrojů a inovativních produktů. \"Náklady na přejmenování v Česku nepřekročí 100 milionů korun. Klientů se změna nijak nedotkne, smlouvy zůstávají v platnosti. Žádné organizační ani personální změny nenastanou,\" dodal mluvčí.

Skupina RWE v ČR zajišťuje dodávky zemního plynu, elektřiny a další služby pro 1,7 milionu zákazníků (RWE Energie). Firma provozuje 64 tisíc kilometrů distribučních sítí (RWE Grid Holding), šest podzemních zásobníků plynu o kapacitě 2,7 miliardy metrů krychlových (RWE Gas Storage), vyrábí teplo a elektřinu v 28 provozech a prodává přes pět milionů metrů krychlových CNG ve vlastní celorepublikové síti CNG stanic (RWE Energo). Skupinu, která zaměstnává 3800 lidí, řídí společnost RWE Česká republika.

Koncern již loni v prosinci oznámil, že do samostatné firmy vyčlení divizi obnovitelných zdrojů energií, divizi sítí a divizi odchodu. To jsou činnosti, ve kterých se RWE podle analytiků daří dosahovat růstu. Pod tuto novou společnost má přejít zhruba 40.000 zaměstnanců. Společnosti skupiny RWE v ČR se stanou její součástí.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK