Informační linky a Dircom z KKCG se spojily do Connectartu

29.06.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. června (ČTK) - Firmy Informační linky a Dircom ze skupiny KKCG se od července spojí do nové společnosti Connectart. Nová společnost bude nabízet služby v oblasti kontaktních center a outsourcingu. Letos společnost očekává tržby 200 milionů korun. Uvedli to dnes zástupci KKCG na tiskové konferenci.

Spojením tří call center Informačních linek v Kolíně a v Praze a loňskou akvizicí firmy Dircom vznikl jeden z největších hráčů v oboru s téměř 400 zaměstnanci. Na konci roku 2017 chce firma mít kolem 500 zaměstnanců.

\"V této chvíli zkoumáme možnosti v jednotlivých krajích a hledáme nejvýhodnější podmínky pro zřízení dalšího perspektivního kontaktního centra,\" uvedl generální ředitel Connectart Milan Roušar.

Connectart nabízí firmám kompletní komunikaci se zákazníkem nejen prostřednictvím telefonických hovorů, ale i přes chat, webové stránky, SMS nebo sociální sítě. Mezi její klienty patří SAZKAmobil, Česká pojišťovna, CK Fischer, Českomoravská stavební spořitelna nebo MND.

Informační linky koupila v roce 2012 finanční skupina KKCG od Telefóniky O2 za zhruba 300 milionů korun. Firma poskytuje informace na linkách 118X a služby call center a telemarketingové služby. Dircom založili v roce 2010 specialisté na aktivní telemarketing. V roce 2015 Informační linky koupily 100 procent Dircomu.

Skupina KKCG Karla Komárka je mezinárodní investiční skupina s aktivy téměř 1,6 miliardy eur (43,2 miliardy Kč). Působí v desítce zemí, zaměstnává víc než 2500 lidí. Dlouhodobě investuje zejména do těžby ropy a zemního plynu, loterijního byznysu, cestovního ruchu a nových technologií. KKCG má podíly ve víc než 25 českých a zahraničních společnostech, mimo jiné v těžařské MND, sázkových firmách Sazka a řecké OPAP, strojírenské společnosti Vítkovice a cestovní skupině Fischer.

KKCG investuje rovněž do medicínských projektů a do začínajících technologických firem. Během tří až pěti let chce investovat dvě až tři miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK