Pojišťovny Wüstenrot zanikají, smlouvy přecházejí na Allianz

30.06.2016 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Pojišťovací část finanční skupiny Wüstenrot v ČR zaniká. K dnešnímu dni fúzuje s Allianz pojišťovnou, která byla od ledna majitelem jejích akcií. Všechny smlouvy klientů Wüstenrot pojišťovny a Wüstenrot životní pojišťovny zůstávají platné a v nezměněné podobě přecházejí na Allianz. Nového pojistitele tak bude mít 209.000 klientů.

Záměr koupit Wüstenrot pojišťovnu a Wüstenrot životní pojišťovnu oznámila Allianz loni v září. Po schválení od České národní banky a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže transakci na přelomu roku završila. Její součástí byl i vznik strategického partnerství mezi Allianz a bankovní částí skupiny Wüstenrot, jež zůstala v rukou původních vlastníků.

Allianz vybrala podle údajů České asociace pojišťoven loni v prvním pololetí na pojistném 5,8 miliardy Kč, což znamenalo podíl na trhu 9,7 procenta. Wüstenrot neživotní pojišťovna vybrala 328 milionů Kč (0,6 procenta), Wüstenrot životní pojišťovna 106 milionů korun (0,2 procenta).

Allianz pojišťovna je stoprocentní dceřinou společností Allianz New Europe Holding GmbH a součástí přední světové pojišťovací skupiny Allianz SE. Na český trh vstoupila v roce 1993 a během svého působení si vybudovala pozici třetí největší české pojišťovny.

Finanční skupina Wüstenrot působí na českém trhu od roku 1993, kdy zahájila činnost Wüstenrot - stavební spořitelna. Skupina je součástí koncernu Wüstenrot&Württembergische a zaměřuje se na finanční zabezpečení, financování bydlení a pojistnou ochranu klientů. Skupinu dosud tvořily čtyři společnosti a po prodeji obou pojišťoven v ČR v činnosti pokračuje bankovní část skupiny tvořená Wüstenrot - stavební spořitelnou a Wüstenrot hypoteční bankou.

Štítky:

Autor článku

ČTK


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ