V noci na pátek skončí omezení Pražského okruhu u Černého mostu

30.06.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. června (ČTK) - Během noci na pátek odstraní silničáři dopravní omezení na Pražském okruhu mezi Satalicemi a Běchovicemi. Na dnešním setkání s novináři to řekl generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Kroupa. Zhruba čtyřkilometrový úsek komunikace stavbaři opravovali od loňského dubna, původní termín zprovoznění byl plánován na říjen.

Povrch komunikace byl vyměňován za provozu, vozidla stavbou projížděla ve dvou zúžených pruzích. Urychlení prací o zhruba čtyři měsíce se podařilo mimo jiné i díky příznivým povětrnostním podmínkám, letošní zima byla stavebním pracím mimořádně příznivá, uvedl Kroupa.

Ještě zhruba měsíc budou v úseku pokračovat dokončovací práce, pro šoféry by ale podle ŘSD neměly znamenat výraznější dopravní omezení. Mimo jiné bude ředitelství silnic testovat nový protihlukový povrch, který by měl omezit hlučnost z projíždějících vozidel.

Stavební práce prováděly společnosti Por, Strabag a SAT. Cena zakázky na výměnu povrchu, opravu mostů a odvodňovacího systému vyšla na bezmála 270 milionů korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK