V dozorčí radě Českého Aeroholdingu jsou nově Bullock a Landa

30.06.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. června (ČTK) - Do dozorčí rady Českého Aeroholdingu přišel Robert Bullock (63), který má letité zkušenosti z letectví a řízení mezinárodních letišť v USA, jižní Americe, Evropě a Austrálii. Dalším novým členem je náměstek ministra financí Ondřej Landa (36). Po dvou letech radu opouští Tomáš Šabatka a Petr Blažek. O částečné obměně rady rozhodlo ministerstvo financí jako jediný akcionář firmy, sdělila dnes ČTK mluvčí ministerstva Gabriela Štěpanyová.

V pětičlenné dozorčí radě Českého Aeroholdingu tak nyní kromě Bullocka a Landy jsou Jiří Opletal a Michal Požár, předsedou je Jan Švejnar.

Podle serveru Lidovky.cz je angažování Bullocka výjimečným počinem, v rámci dozorčích rad firem se státním podílem v podstatě unikátem. Bullock před příchodem do Česka působil jako provozní ředitel letiště v Seattlu a výkonný ředitel mezinárodního letiště v Orlandu. Posledních 15 let pracoval v dozorčích radách mezinárodních letišť v USA, jižní Americe, Evropě a Austrálii.

Landa je náměstkem ministra financí, na starosti má též řízení strategických majetkových účastí státu. Na ministerstvo financí přišel z ČSOB, kde působil deset let jako právník. Zkušenosti má především se spornou agendou.

\"S cílem ještě více akcelerovat strategický rozvoj Letiště Praha jako klíčového aktiva skupiny se akcionář zároveň rozhodl v dozorčím orgánu společnosti posílit expertní znalosti klíčové pro úspěšné zvládnutí všech rozvojových iniciativ a projektů,\" zdůvodnilo ministerstvo personální obměnu.

Český Aeroholding plánuje do roku 2035 vybudovat na pražském letišti paralelní dráhu, čímž se má zvýšit počet odbavených cestujících na 21 milionů ročně. To si vyžádá investici 14 až 15 miliard korun z vlastních zdrojů a bankovního financování.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK