Asociace pro soutěžní právo zvolila své prezidium

12.05.2005 | , Česká asociace pro soutěžní právo
Tiskové zprávy


Nedávno ustavená Česká asociace pro soutěžní právo zvolila v minulých dnech své prezídium, v jehož čele stanul advokát Radek Pokorný z kanceláře Pokorný & Wagner. Viceprezidentem asociace se stal advokát Luděk Vrána z právní kanceláře Linklaters.

Mezi hlavní cíle asociace, která byla před několika dny registrována u ministerstva vnitra, patří především rozvoj odborného dialogu o otázkách práva hospodářské soutěže na všech úrovních, kde je takový dialog žádoucí. Asociace by se tak měla stát přirozeným odborným partnerem Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, ministerstvu spravedlnosti, Legislativní radě vlády ČR, ale také ostatním správním i samosprávným institucím i soukromým osobám, které přicházejí ve své práci do styku s právní úpravou antimonopolního práva. Asociace je také jediným českým nestátním subjektem, který může být partnerem specializovanému orgánu Evropské komise, jímž je v tomto oboru Generální ředitelství pro hospodářskou soutěž.

Členové asociace, kromě samozřejmé informační a odborné podpory svých členů, hodlají rozvíjet publikační, konferenční a obecně osvětovou činnost na poli soutěžního práva
a v neposlední řadě také plnit roli připomínkového místa při přípravě zákonů
a podzákonných norem dotýkajících se problematiky hospodářské soutěže.

Prezídium asociace pracuje nyní ve složení:
Radek Pokorný (prezident), Advokátní kancelář Pokorný, Wagner & spol.
Luděk Vrána (viceprezident), právní kancelář Linklaters
Tomáš Fiala, advokát
Václav Šmejkal
Aleš Musil, MicroSoft

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy