Jméno Profinit vzniklo přesně před rokem

13.05.2005 | , Profinit
Tiskové zprávy


Významně navýšit tržby, získat nové zákazníky a potvrdit pozici významného dodavatele IT se za jeden rok podařilo společnosti Profinit. I tak lze shrnout působení tohoto předního poskytovatele specializovaných IT řešení,...

...který se v květnu loňského roku rozhodl pro změnu svého názvu. V té době došlo také k vyčlenění distribuce produktů Sybase a Informatica do samostatných firem, aby se Profinit mohl soustředit na nezávislé poskytování IT služeb. Hledání samotného jména vystihující vlastnosti a schopnosti firmy pak vzniknul jak zkratka z anglického „Professionals in Information Technology“.

Z hlediska hospodářských výsledků za rok 2004 lze změnu hodnotit jako mimořádně podařenou. Oproti původnímu plánu na dosažení výnosů ve výši 85 milionů Kč bylo na konci roku 2004 dosaženo výnosů 135 milionů Kč, což znamená překročení plánu o více než 58%.

Do budoucna máme vysoké ambice. Chceme se stát klíčovým dodavatelem IT služeb pro zákazníky evropského významu,“ říká Tomáš Pavlík, generální ředitel společnosti Profinit. „Toho chceme dosáhnout na první pohled poměrně jednoduchou, ale osvědčenou strategií – poskytovat specializovaná řešení a na jejich základě získat u zákazníka pozici klíčového dodavatele,“ dodává T. Pavlík.

Profinit neimplementuje pouze svá řešení, pro český a slovenský trh je také výhradním dodavatelem produktů pro správu obsahu (Enterprise Content Management) s názvem Stellent a produktů pro analýzu a čištění podnikových dat – Trillium Software. Oba uvedené jsou součástí řešení Profinitu pro velké podniky.

K aktuálním významným zákazníkům společnosti Profinit patří například Česká pošta, Česká správa letišť nebo ČSOB Pojišťovna. Mezi ně se nyní zařadili i společnosti ČESKÝ TELECOM, Česká spořitelna a Oskar Mobil.

Vzhledem k tomu, že Profinit má na českém trhu vybudováno silné zázemí a významné reference, rozhodli jsme se rozšířit své přímé působení i na Slovensku, s centrálou v Bratislavě,“ říká T. Pavlík. „Na ostatní světové trhy jsme se rozhodli vstoupit prostřednictvím prověřeného vlastního řešení Central Airport Operational Database, které vytváří informační zdroj pro systémy zodpovědné za letištní provoz,“ dodává na závěr T. Pavlík.

O společnosti Profinit
Společnost Profinit (dříve Sybase ČR) je nezávislým poskytovatelem specializovaných IT řešení a služeb s orientací na zákazníky z finančního sektoru, telekomunikací a utilit. Profinit se zaměřuje zejména na řešení v oblastech Information Acceleration, Data Quality, Document and Content Management, Business to Business Communication a na služby v oblasti systémového a softwarového inženýrství a IT outsourcingu.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy