Výplata dividendy se promlčí po čtyřech letech

10.06.2005 | , Finance.cz
INVESTICE


Každý vlastník akcií má ze zákona právo podílet se jednak na řízení společnosti, jejichž akcie vlastní, ale také na výplatu vyplácené dividendy. Jako správný hospodář se ale musí o své investice řádně starat. Co když si ale dividendu nevyzvedne?

V Poradenském centru na našich stránkách můžete položit dotaz z oblasti investic, daní, bydlení, pojištění či financování bydlení a nově také dotaz na mzdy, sociální a zdravotní pojištění a firemní financování. Tuto možnost využívá řada čtenářů a my pro vás každý týden vybíráme jeden z nich. Dnešní dotaz se dotýká oblasti akcií, přesněji řečeno výplaty dividend.

Otázka
Nedávno jsem se náhodou dozvěděl, že z akcií hotelu Forum jsou za poslední rok vypláceny dividendy. Zajímalo by mě zda již někdy v předchozích letech byly taktéž vypláceny a jestli mám možnost případné dividendy získat.

Na tuto otázku odpovídá specialista firmy Böhm & partner takto:
Právo uplatnit nárok na výplatu dividendy se promlčí po uplynutí čtyř let od její splatnosti. Výplatu dividend hotelu Forum provádí Raiffeisen Leasing, Olbrachtova 9, Praha 4, tel 221 511 611, 8-16,30. S sebou si vezměte občanský průkaz a akcie. Pro zjištění výše starších dividend prosím kontaktujte emitenta.

Více se dozvíte na našem Poradenském portálu.

Autor článku

Pavel Nesejt


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE