Tisk: Škoda testuje v Německu novou fabii, továrna to nekomentuje

11.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 11. června (ČTK) - Na německých silnicích se podle britského motoristického magazínu Autoexpress objevil prototyp nové Škody Fabia, informují dnešní Právo, Mladá fronta Dnes a Blesk. Britský časopis přinesl také obrázek, o němž tvrdí, že zobrazuje novou verzi populárního vozu. Společnost Škoda Auto tvrdí, že jde o fotomontáž, testování vozu nekomentovala.

Obrázek připomíná grafickou montáž vyrobenou na počítači, ale respektovaný magazín tvrdí, že vycházel z reality. "Naši špioni spatřili prototyp nové verze Škody Fabia na testech v Německu," píše podle MfD reportér časopisu Chris Thorp v posledním vydání Autoexpressu.

"Je to fotomontáž, mluvil jsem s nimi a přiznali to," uvedl mluvčí Škodovky Jaroslav Černý. Odmítl však komentovat, jak jsou práce na novém autě daleko a zda už prototyp opravdu někdo mohl zahlédnout.

Autoexpress odhaduje, že by se nová fabia mohla ukázat příští rok na některé velké automobilové přehlídce. Vůz prý bude podle britských reportérů trochu nižší a bude mít "uhlazenější tvary" než dnešní fabia, píše tisk.

Škoda už potvrdila, že příští rok na jaře v Ženevě ukáže nový model Roomster. Nová fabia zřejmě přijde po něm, píše MfD. Do tří let má být hotov také malý džíp Yeti.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK