Jadran-expres se rozjíždí tento pátek

15.06.2005 | , Finance.cz
FIRMY


Tento pátek 17. června z Prahy vyjíždí první letošní autovlak směrem do Splitu. Tři měsíce bude trvat pravidelná doprava na této relaci. Přinášíme vám aktuální ceny.

Nebaví vás dlouhé kolony na dálnicích, zácpy na hranicích nebo nekonečné hodiny strávené v jedné poloze? Řešením může být cesta vlakem. Nejlépe vlakem s bufetem. Takovou možnost nám nabízejí od tohoto pátku České dráhy.

Cestující ve všech třech autovlacích mohou strávit cestu podle svého výběru v klasickém voze k sezení, v lehátkovém nebo v lůžkovém voze. V Jadran Expresu je navíc k dispozici restaurační vůz s barem. Za místa v lehátkových nebo lůžkových vozech se platí stanovený příplatek. Ostatní spolucestující si pro cestu zakoupí samostatné jízdenky a příslušné příplatky pro lehátkové nebo lůžkové vozy. Při své cestě mohou využít nabízené slevy, např. jízdenky City Star. 

Autovlaky mají mnohaletou tradici a jsou velmi oblíbeny v zemích západní Evropy, kde jezdí například mezi severem Německa a jihoevropskými letovisky na Jadranu a u Středozemního moře nebo mezi východní a západní částí Rakouska. Cesta autovlakem je totiž pohodlná, bezpečná a cestující se vyhýbají pravidelným zácpám na silničních tazích, které vznikají během letních cest na dovolenou. Velmi často autovlaky využívají přátelé a rodiny cestující na dovolenou, protože mohou čas cesty trávit spolu, aniž by se musel některý z jejích členů soustředit na  řízení. V České republice byl zahájen provoz autovlaků v roce 1997 a od té doby zájem o tuto službu každoročně roste. V loňském roce přepravily autovlaky Českých drah 2 589 osobních aut a motocyklů, od roku 1997 bylo přepraveno přes 7 000 silničních vozidel.   

Tabulka: Ceny jízdenek

jednosměrná zpáteční
automobil 1600 Kč 2200 Kč
motocykl 1100 Kč 1600 Kč
osoba 1550 - 3950 Kč od 2200 Kč

Tabulka: Jízdní řád

Praha Brno Split
pátek 10:30 14:09 8:46 sobota
neděle 15:50 12:16 17:10 sobota

Autor článku

Nadja Fehimovič


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY