Euro: ÚOHS předběžně schválil fúzi ČSA a Travel Service

13.07.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 13. července (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže předběžně schválil fúzi Českých aerolinií a společnosti Travel Service. Dnes to napsal server Euro OnLine. Kladné rozhodnutí bylo podmínkou pro další jednání mezi oběma firmami. Až ČSA obdrží písemné vyrozumění, začnou s hloubkovou kontrolou ve firmě a poté budou vyjednávat o ceně. Cena se podle Euro OnLine může pohybovat nad 400 miliony korun.

Antimonopolní úřad zahájil správní řízení koncem března a rozhodl se, že využije delší pětiměsíční lhůtu pro posouzení, zda fúze neohrozí hospodářskou soutěž. Podle informací ČTK se spojení obou firem obávají některé společnosti operující na pražském letišti.

ČSA se na trhu pravidelné dopravy z Prahy podílejí asi 48 procenty, Travel Service s linkami Smart Wings asi třemi procenty. Na nepravidelných linkách, kde je lídrem trhu Travel Service s 50 procenty, měly loni ČSA podle informací České správy letišť 20procentní podíl.

ČSA chce koupí Travel Service naplnit svůj plán na oddělení charterové a pravidelné dopravy. "Chceme jasně odlišit vysokou kvalitu nabízenou na pravidelných spojích ČSA, od svým způsobem nízkonákladového produktu, kterým je charterová doprava pro cestovní kanceláře," řekl již dříve prezident ČSA Jaroslav Tvrdík.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK