Od září bude STP za plyn přijímat jen bezhotovostní platby

04.08.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 4. srpna (ČTK) - Distributor plynu Středočeská plynárenská bude od září přijímat v zákaznických kancelářích jen bezhotovostní platby a zruší možnost platit za plyn přímo na pokladně. Firma o tom informovala v tiskové zprávě. O stejném kroku již dříve informovali také další distributoři ze skupiny RWE Severomoravská a Východočeská plynárenská.

Změna se týká kanceláří v Praze, Mladé Boleslavi, Kolíně, Voticích, Kladně a Rakovníku. Firma k úpravě přistoupila kvůli malému zájmu lidí o platbu v hotovosti. "Možnost platit účty hotově v pokladnách využívala jen necelá čtyři procenta z celkového počtu více než dvou set tisíc domácností a maloodběratelů," uvedl předseda představenstva firmy Roman Budínský.

Zákazníci mohou od září podle firmy platby poukázat prostřednictvím SIPO, inkasa z bankovního účtu, bankovního převodu či případně prostřednictvím složenky. "Pokud se v budoucnu kdokoli představí jménem plynáren a bude se domáhat platby v hotovosti, neváhejte kontaktovat policii," uzavřel Budínský.

Firma dodává plyn téměř 210.000 zákazníků ve více než 350 obcích ve Středočeském kraji. Na českém trhu má STP asi desetiprocentní podíl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK