Loterie T-Mobile Renta opustí obrazovky televize Nova

17.08.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 17. srpna (ČTK) - Losování loterie společnosti Sazka T- Mobile Renta uvidí diváci na Nově v září naposledy. Dalších šest zbylých losování už bude bez televizních kamer. Loterii u Sazky nahradí stírací losy Pokušení, které nyní přicházejí do prodeje. Oznámil to v tiskové zprávě mluvčí Sazky Filip Jonáš.

Sazka se rozhodla pro tento postup kvůli završení životního cyklu T-Mobile Renty. Současní výherci ani majitelé losů včetně těch, kteří si produkt teprve koupí, nemusí mít z nevyplácení výher obavy. Podle pravidel by poslední výplata měla proběhnout až v roce v roce 2013.

Vyloučeno ovšem není ani mnohem pozdější plnění. "Je totiž možné, že ve zbývajících šesti losováních této loterie získá výherce rentu na ještě delší časové období nebo dokonce rentu doživotní," doplnil.

Loterii T-Mobile Renta s televizní show na Nově spustila Sazka v září 2003. Zatím nejvyšší částku si vylosoval sázející, který získal měsíční rentu 50.000 korun na sedm let. Celkem Sazka na výhrách rozdělila 86,9 milionu korun. V loňském roce byla T- Mobile Renta s vklady přes 169 milionů korun nejlepší hrou v odvětví s podílem takřka 46 procent na trhu okamžitých loterií Sazky.

Část výtěžku T-Mobile Renty sloužila na rekonstrukci a údržbu významných kulturních a historických památek. Poslední losování T-Mobile Renty je naplánováno na 23. října 2006. Nebližší 21. srpna bude jubilejním stým televizním slosováním.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK