Co týden dal?

26.08.2005 | , Finance.cz
Press centrum


Povodně v Evropě, epidemie ptačí chřipky v Rusku, čínský textil na hranicích... Nenechte si ujít souhrn nejdůležitějších aktuálních událostí ze světa, z domova a našeho serveru!

Posledních 7 dní ve světě

  • Zakazovat venkovní výběh drůbeže v Evropě není nutné, protože riziko rozšíření ptačí chřipky z Ruska je pouze malé. Shodli se na tom ve čtvrtek veterinární experti Evropské unie.
  • Současné povodně, které vyvolaly chaos ve Švýcarsku, Rakousku a Bavorsku, způsobí podle odhadů pojišťoven škody v řádech stovek milionů eur. Pojišťovny přirovnávají nynější záplavy k povodním z května 1999, které se dotkly téměř stejné oblasti.
  • Členské země Evropské unie se shodly na potřebě rychlého řešení textilní krize, která vznikla nahromaděním milionů čínských svetrů, kalhot a podprsenek před podzimní a zimní nákupní sezonou na hranicích unie. Do Pekingu odcestovali vyjednavači EU, aby problém projednali s čínskou stranou. Ta vyjádřila naději, že se situaci podaří vyřešit.
  • Agentura Standard & Poor's ve čtvrtek zvedla ratingy šesti středoevropských bank. Chcete zjistit, které to jsou? Více informací zde.

 ...více informací naleznete na investice.finance.cz/analyzy-komentare/aktualne-z-trhu/ nebo www.finance.cz/reuters nebo ctk.finance.cz.

Na našem Prodejním centru můžete rychle a výhodně uzavřít
STAVEBNÍ SPOŘENÍ

Výhodný způsob spoření se státní podporou a pojištěnými vklady. Uzavřete on-line a získejte odměnu až 600 Kč!

PENZIJNÍ PŘIPOJIŠTĚNÍ

Bezpečný způsob, jak se zajistit na stáří s možností daňových úlev. Uzavřete on-line a získejte 50% měsíčního příspěvku zpět!!!!

Tip on-line prodeje pro tento týden/>

Využijte velmi výhodné akce - úvěr Horizont bez úhrady za uzavření smlouvy, kterou nabízí Raiffeisen stavební spořitelna do 31.8.2005. Účastníkovi, který si sjedná do 31.8.2005 smlouvu o stavebním spoření s cílovou částkou ve výši minimálně 200 000 Kč a do 3 měsíců od data uzavření této smlouvy požádá o úvěr Horizont, nebude účtována úhrada za uzavření smlouvy. Úvěr Horizont nabízí úrokovou sazbu jen 4,9% p.a. a akontaci od 0% do 20%. Tuto smlouvu o stavebním spoření u Raiffeisen stavební spořitelny lze uzavřít také on-line prostřednictvím našeho Prodejního centra.

Posledních 7 dní doma

  • Národní značku kvality Klasa dnes získalo dalších 86 výrobků od 24 firem. Ocenění, českým producentům potravin uděluje Státní zemědělský a intervenční fond (SZIF). Prestižní známka tak nyní patří již 722 výrobkům od 130 producentů.
  • Konkurenční boj se vyostřuje. Mobilní operátor T-Mobile se rozhodl k dalšímu útoku. V září a v říjnu bude nabízet svým tarifním zákazníkům odeslání každé druhé textové zprávy bezplatně. Stejnou službu nabídne od října i uživatelům předplacených karet Twist s věrnostním programem Bonus.
  • Hygienici v září zkontrolují stav všech exotických restaurací v České republice. Informuje o tom deník Právo, podle kterého tak reagují na vážné nedostatky, které v restauracích s exotickými kuchyněmi zjistila Česká obchodní inspekce (ČOI).
  • Počet vozidel pojištěných v rámci pojištění odpovědnosti za provoz motorových vozidel, takzvaného povinného ručení, stoupl v prvním pololetí roku o 84.000 na 5,366 milionu. Téměř celý nárůst se uskutečnil ve druhém čtvrtletí.
  • Závod Siemens Busbar Trunking Systems (SBTS) v Mohelnici na Šumpersku přijme do ledna příštího roku dalších zhruba 100 lidí. Zaměstná je v nové hale na výrobu systémů pro přenos a distribuci energie.
  • Pražská burza začala prošetřovat, zda nedošlo při obchodování s akciemi Unipetrolu k manipulaci s trhem. Burza cenných papírů Praha to oznámila v úterý.

...více informací naleznete na investice.finance.cz/analyzy-komentare/aktualne-z-trhu/ nebo www.finance.cz/reuters nebo ctk.finance.cz.

Posledních 7 dní na našem serveru

  • Potřebujete peníze ihned a už vás nebaví čekat, až vám odběratelé zaplatí? Co takhle využít factoring? Sice vás to bude stát více než běžný bankovní úvěr, ale tyto finance nevyžadují zajištění. Detailní informace naleznete v sekci Firmy v abecedě factoringu.
  • Počet pojištěných vozidel vedených v databázi České kanceláře pojistitelů stoupl v prvním pololetí tohoto roku o 84 000. Zajímá-li vás, kolik pojistných smluv povinného ručení mají jednotlivé pojišťovny, podívejte se na naše stránky.
  • Server Finance.cz se stal mediálním partnerem seminářů společnosti MIS AG a mezinárodního kongresu HOSPIMedica. Více informací naleznete v příloze Konference.
  • Víte, jak si vedou komerční pojišťovny v oblasti povinného ručení po první polovině tohoto roku a jaké zaujímají postavení na trhu? Žebříček pojišťoven podle jejich tržního podílu naleznete zde

Poradenství

Každý týden vybíráme jeden z dotazů, které naši čtenáři vkládají na stránky poradna.finance.cz. Můžete zde najít odpovědi na vaše dotazy z různých oblastí osobních i firemních financí. Tentokrát se podíváme do oblastí daňového poradenství.

Otázka:
Dobrý den, na základě již sepsané a zrealizované smlouvy před 2 roky bych chtěl sepsat smlouvu o převodu RD domku z rodičů na mne (cena cca 3 000 000) a uvést tam uplatné věcné břemeno na užívání cca 1/2 domku doživotně mými rodiči a to tak, že mi budou platit každý z nich 100 Kč měsíčně nájem. 1. Mohu to věcné břemeno takto formulovat(pokud ne tak proč)? 2. Pokud bych uvedl bezúplatné věcné břemeno, jaký bude rozdíl mezi těmito dvěma typy při placení daně darovací? Podle informací co jsem dostal, by se nemuselo oceňovat v tom prvním případě věcné břemeno v odhadu a platila by se daň jen z odhadnuté ceny celé nemovitosti. V tom druhém případě by se prý musel nachat udělat odhad i z věcného břemene a rodiče by měli platit z ceny tohoto odhadu daň. Děkuji za odpověď.

Odpověď:
1. Věcné břemeno může být bezplatné nebo úplatné. Záleží na dohodě stran. 2. Podle §16 zák.č. 357/1992 Sb. v platném znění se cena věcného břemene zjistí podle zvláštního právního předpisu…

Celou odpověď se dozvíte zde

Fintriky

Už to, že si čtete tyto řádky svědčí o tom, že máte kladný vztah k internetu. Využíváte ale největší světovou síť naplno? Pravidelné zpravodajství, elektronická pošta, on-line telefonní seznamy...to vše jsou věci, které se už staly součástí běžného života. Ovšem i nakupování přes internet si získává oblibu. Tento týden jsme se zabývali věci, které se dají přes www stánky pořídit. Postupně jsme prozkoumali: finanční produkty, služby, zájezdy, spotřební elektroniku a potřeby pro volný čas.

Anketa

V posledních týdnech jsme bohužel svědkové častých leteckých neštěstí. Proto nás i v naši pravidelné anketě zajímalo, zda se váš strach z létání zvětšil. Z vašich odpovědí je zřejmé, že nedávné události vás nenechaly chladnými.

Odpovědi:

  • ano, můj strach se zvětšil (53 %)
  • nebojím se létat s nikým (29 %)
  • do žádného letadla bych nikdy nenastoupil(a) (18 %)

Autor článku

Nadja Fehimovič  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Press centrum