Svoboda spočívá v možnosti výběru. Motivační program Chèque Déjeuner.

31.10.2005 | , Le Cheque Déjeuner
Domovská stránka


"Motivujte své zaměstnance a oni budou lépe pracovat," radí deset personalistů z deseti. Jakby také ne. Každý, kdo má na starosti management lidských zdrojů na firmách, vám jistě rád řekne, co je jeho hlavním současným úkolem.

Maximálně pozitivně naladit své zaměstnance, protože jedině tak jsou schopni přispět k úspěšnému rozvoji firmy. Správná motivace zvyšuje výkon, takže vaše investice se vám vrátí v podobě lepších pracovních výkonů vašich zaměstnanců.

Finanční prémie jsou nákladné
Zaměstnanecké výhody mají jistě řadu podob. Současné daňové zákony jsou nastaveny tak, že pouhý finanční příspěvek pro zaměstnance, prémie, jsou pro firmy velmi nákladné a ani samotní zaměstnanci nakonec nedostanou vše, co jste jim chtěli dát.

Výhody nepeněžních poukázek
Daleko výhodněji v tomto ohledu vycházejí nepeněžní poukázky, jež jsou pro zaměstnavatele osvobozeny od odvodů na zdravotní a sociální pojištění. Zaměstnanec přitom dostane za odvedenou práci vyšší čistý příjem, který je osvobozený od daně z příjmu a platby sociálního a zdravotního pojištění.

Komplexní nabídka služeb od Chèque Déjeuner
Chèque Déjeuner firmám nabízí ucelený motivační program tvořený řadou pečlivě navržených nepeněžních poukázek. Kromě široce rozšířených jídelních kuponů a dárkových kuponů, poskytuje také poukázky Šek dovolená a Unišek. Obecně mají všechny poukázky široké použití, firmám slouží jako účinný nástroj motivace a zaměstnanci oceňují zejména možnost svobodného výběru jejich uplatnění.

Šek dovolená – výhodné řešení rekreace
Šek dovolená přichází jako další z řady zaměstnaneckých výhod Chèque Déjeuner. Jedná se o nepeněžní poukázkou určenou k čerpání rekreace a zájezdů od širokého výběru cestovních kanceláří. Vše je doplněno jednoduchou administrativou a možností získávat další výhody od smluvních partnerů. V souladu s daňovými zákony můžete dát svým zaměstnancům libovolnou výši příspěvku až do částky 20.000 Kč na zaměstnance a rok.


UNIŠEK – poukázka s univerzálním použitím
Další zajímavý a originální způsob ohodnocení zaměstnanců nabízí UNIŠEK. Jediná poukázka skrývá hned čtyři možnosti uplatnění najednou: Šek sport, Šek vzdělání, Šek zdravotní péče a Šek kultura. Obdarovaný může uplatnit poukázku podle vlastních zájmů a potřeb. K dispozici má širokou síť smluvních provozoven: kina a divadla, sportovní centra, vzdělávací zařízení a zdravotní zařízení.

Kromě jasných výhod pro firmy a jejich zaměstnance pomáhá UNIŠEK také posílit vztahy s obchodními partnery, kteří vám jsou pak ochotni zachovat svou přízeň a věrnost. UNIŠEK
je ideální k vyjádření poděkování za spolupráci nebo slouží jako malá pozornost pro nové partnery  a klienty.

Nahlédnutí do legislativy
Zákon č. 586/1992 Sb. o daních z příjmů, § 6 odst. 9 písm. d) – Příjmy ze závislé činnosti a funkční požitky. Jedná se o osvobození od daně z příjmu pro zaměstnance za následujících podmínek: „…nepeněžní plnění poskytovaná zaměstnavatelem zaměstnancům z fondu kulturních a sociálních potřeb, ze sociálního fondu, ze zisku (příjmu) po jeho zdanění anebo na vrub výdajů (nákladů), které nejsou výdaji (náklady) na dosažení, zajištění a udržení příjmů, ve formě možnosti používat:
• rekreační, zdravotnická a vzdělávací zařízení,
• tělovýchovná a sportovní zařízení,
• nebo ve formě příspěvku na kulturní pořady a sportovní akce...“

Finanční výhody pro zaměstnance:
• Nemezená výše příspěvku na zaměstnance a rok.

Kontaktní informace
Pokud máte o zájem o některé z nepeněžních poukázek Chèque Déjeuner, neváhejte kontaktovat naše klientské oddělení na telefonu 261 210 367–9, e-mailem klientskeodd@seky.cz nebo faxem 261 210 366. Asistentky klientského oddělení vám rady poskytnou podrobné informace. Více se také dozvíte na www.seky.cz.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Domovská stránka