Co dělat, když potřebuji ihned peníze?

31.10.2005 | , Finance.cz
LEASING A SPLÁTKY


Máte finanční problémy a vlastníte automobil? Pak máte jednoduchou cestu k finanční hotovosti, aniž byste s ním museli přestat jezdit. Nevíte jak? Poradíme vám!

Jestliže potřebujete ihned finanční hotovost a jste majitelem hodnotné věci, pak můžete využít zpětného leasingu. Získání financí spočívá v odprodeji předmětu leasingové společnosti, které „dluh“ budete v dohodnutých splátkách splácet.

Hodnotnou věcí se rozumí například motocykl, automobil, technologie a výrobní zařízení, stroj a technika, a podobně.

Jak postupovat?

Nejprve kontaktujte několik leasingových společností, které nabízí zpětný leasing a nechte si vyhotovit splátkové kalendáře. Z nich si vyberte pro vás tu nevýhodnější. Samotná společnost, kterou jste si pro leasing zvolili, vám doporučí, koho dále pro odprodej kontaktovat (například u automobilu – konkrétní autobazar). Na dohodnutém místě od vás bude předmět odkoupen například za 500 000Kč. S leasingovou společností uzavřete smlouvu, kde bude stanovena akontace 80 000 Kč a pak vám bude vyplacen rozdíl mezi cenou předmětu a akontací.

V této chvíli budete moci nejen nadále používat předmět, ale také finanční hotovost. Je důležité ale také upozornit, že po dobu splácení předmětu nebudete jejím majitelem, tj. budete muset veškeré změny řešit s leasingovou společností.

Při ukončením leasingové smlouvy vám bude pronajímatelem odprodán předmět za zůstatkovou nebo smluvní cenu.

Autor článku

Petra Niedlová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: LEASING A SPLÁTKY