Fischer Air skončila, je v likvidaci

02.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 2. listopadu (ČTK) - Letecká firma Charter Air, dříve Fischer Air, kterou už dva roky ovládá podnikatel Karel Komárek, skončila. O její likvidaci rozhodla úterní valná hromada společnosti K&K Capital Group, která je jediným vlastníkem leteckého dopravce. Informují o tom dnešní Hospodářské noviny. Podle vedení K&K Capital Group se provoz letecké firmy už nevyplatí.

"Nemůžeme se dvěma stroji závodit s tak silnými protihráči, jakými jsou Travel Service a ČSA," řekl Hospodářským novinám mluvčí končící letecké společnosti Daniel Plovajko.

Zákazníků cestovní kanceláře Fischer se zánik letecké firmy Charter Air nedotkne, protože na základě nedávno podepsané smlouvy budou létat s ČSA. Likvidace neohrozí ani Fischer Air Polska, uvádějí HN.

Rozhodnutím o konci Charter Air zpřetrhal podnikatel Komárek poslední vazbu s Václavem Fischerem, zakladatelem letecké firmy. Až do úterka si totiž podle HN Charter Air pronajímala dvě letadla od německé leasingové firmy A.M.F., která patří právě Václavu Fischerovi.

Komárek vstoupil do Fischerových firem před dvěma lety. Dříve úspěšného podnikatele a politika Fischera tehdy tížily dluhy a Komerční banka na něj uvalila spolu s dalšími věřiteli konkurz. Komárkovy společnosti výměnou za podíly ve Fischerových firmách dluhy zaplatily, připomínají Hospodářské noviny.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK