Musím platit silniční daň když auto nepoužívám?

04.11.2005 | , Finance.cz
FIRMY


Přestali jste používat osobní automobil k podnikání a přemýšlíte, zda ještě máte povinnost platit silniční daň? Prozradíme vám, jak se věci mají.

poradenském centru můžete položit dotaz z oblasti investic, daní, bydlení, pojištění či financování bydlení a nově také dotaz na mzdy, sociální a zdravotní pojištění a firemní financování. Této možnosti využívá mnoho našich čtenářů a my pro vás každý týden jeden vybíráme. Dnes vám ukážeme situaci, kdy náš čtenář přestal používat osobní automobil k podnikání a ptá se nás, zda musí stále platit silniční daň.

Dotaz od našeho čtenáře:
Dobrý den. Před 10 lety jsem si pořídil na leasing osobní automobil, který jsem až donedávna používal k podnikání. Nyní již automobil k podnikání nepoužívám. Pro výpočet daně z příjmu využívám paušální odpočet. Je možné podat přiznání k silniční dani s tím, že už není co přiznat - tedy kolonky proškrtnout a silniční daň neplatit? Děkuji mnohokrát za odpověď. 
 
Odpověď od našeho daňového poradce:  
Pokud vozidlo nepoužíváte k podnikání, oznámíte tuto skutečnost správci daně a odhlásíte se jako plátce silniční daně na Vašem FÚ.
S pozdravem Dytrich Petr, JUDr.

 

Více se dozvíte na našem Poradenském portálu.

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY