Zájem o čínské vozy předčil očekávání

18.11.2005 | , Finance.cz
Ručení 2010


Přetížené webové stránky a infolinka, e-mail zahlcený objednávkami, ale i osobní výhrůžky majiteli AUTO DISKONTu. To je reakce lidí na plánovaný prodej čínských automobilů.

Společnost AUTO DISKONT, která se zabývá prodejem ojetých vozů, zveřejnila svůj záměr prodávat levné čínské automobily, což mezi veřejností vyvolalo rozporuplné reakce. Na jednu stranu tento krok vyvolal enormní zájem lidí, který způsobil zhroucení webových stránek společnosti a přetížení infolinek, na druhou stranu se majitel AUTO DISKONTu Martin Emes setkal s osobními výhrůžkami na svoji osobu.

„Zájem je obrovský! Dostali jsme stovky e-mailů, nejčastěji s žádostmi o podrobnější informace včetně cen. Návštěvnost v našich autocentrech vzrostla trojnásobně a permanentně přetížená byla i infolinka, i když jsme ztrojnásobili kapacitu operátorů,“ potvrzuje zvýšení zájem o vozy z Číny Martin Emes.

Co a za kolik?
Přestože společnost AUTO DISKONT stále nezveřejnila, které vozy hodlá prodávat, obdržela nejen množství dotazů ohledně cen a typů vozů, ale i plno konkrétních objednávek. Jaké vozy se nakonec budou z Číny dovážet, na to si budeme ještě muset počkat. „To vše je stále v jednání. Tento týden jsme ve vyjednávání podmínek výrazně pokročili. Výsledky bychom mohli oznámit do konce listopadu,“ dodal Martin Emes.

Výhrůžky neodradí
Zvýšený zájem veřejnosti o čínská auta konkurující svou nízkou cenou však kromě úspěchu přinesl i vážné osobní potíže. „Dostal jsem několik výhružek smrtí a likvidací mé rodiny, pokud nepřestanu se svými aktivitami kolem čínských vozů,“ uvedl Emes a připustil, že zvažuje podání trestního oznámení na neznámého pachatele. Kvůli vážným výhrůžkám si dokonce musel najmout osobní ochranku. Přesto jak sám říká, od svého záměru se nenechá odradit. Zájem veřejnosti jej naopak nutí pokračovat a vyhovět ohromné poptávce po nových čínských vozech.

Zdroj: Tisková zpráva AUTO DISKONTu

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Ručení 2010