Jak koupit byt s malým příjmem

23.11.2005 | , Finance.cz
FIRMY


Chtěli byste si koupit byt prostřednictvím hypotečního úvěru, avšak nemáte dost vysoký čistý měsíční příjem? Poradíme vám, jak i s malým příjmem můžete získat hypotéku.

poradenském centru můžete položit dotaz z oblasti investic, daní, bydlení, pojištění či financování bydlení a nově také dotaz na mzdy, sociální a zdravotní pojištění a firemní financování. Této možnosti využívá mnoho našich čtenářů a my pro vás každý týden jeden vybíráme. Dnes vám ukážeme situaci, kdy naše čtenářka chce financovat koupi bytu prostřednictvím hypotéky, nemá dost vysoký čistý měsíční příjem a ptá se nás, zda k výši jejího příjmu nelze přičíst část příjmu jiné osoby.

Dotaz od našeho čtenáře:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na možnosti financování koupě bytu hypotékou. Chtěla bych si zřídit hypoteční úvěr, ale ačkoli mám většinu ukazatelů pro poskytnutí většího úvěru dobrých a mám zaměstnání na dobu neurčitou, nemám dost vysoký čistý měsíční příjem. Údajně je možné, že tuto položku pro poskytnutí úvěru lze zvýšit, tím, že se k výši mého příjmu přičte část příjmu jiné osoby. Zajímá mě, jak to jde provést, v jakém vztahu musí být ke mně tato osoba a jestli je vázána bance nějakými závazky či omezeními. Děkuji vám za odpověď. 
 
Odpověď od našeho poradce:  
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Co se týká přistoupení dalšího spolužadatele, tak je to možné, každá hypotéční banka má však jiná pravidla, kdy někde to musí být rodinný příslušník, jinde například to může být jedna i více cizích osob. Co se týká postoje k bance, tak tyto osoby jsou vedeny jako kdyby sami měli úvěr, to znamená při výpisu z úvěrového registru je tam splátka vidět a je potřeba ji započítat i například při čerpání dalších úvěru.

S pozdravem Ing. Jaroslav Münster

 

Více se dozvíte na našem Poradenském portálu.

Autor článku

Vladimír Šindelka


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY