Daniel Kunz ředitelem pro akvizice ve společnosti BGS LEVI Group

15.12.2005 | , BGS Retail s.r.o.
Tiskové zprávy


Daniel Kunz je od začátku prosince ředitelem pro akvizice společnosti BGS LEVI Group. Nová funkce byla vytvořena kvůli expanzi společnosti BGS LEVI Group na středoevropské trhy, která letos začala fůzí slovenské BGS a české LEVI, a pokračovala akvizicí největší značky počítačů v ČR Brave. Před nástupem do společnosti BGS LEVI Group Daniel Kunz dlouhodobě působil jako ředitel ve společnosti Tech Data Distribution.

Jméno Daniel Kunz (36) je úzce spjato se společností Tech Data Distribution, předního distributora IT produktů na českém trhu. Ve společnosti pracoval od jejího založení v roce 1991
a od roku 1999 zde působil na pozici ředitele. Byl odpovědný za strategický rozvoj a řízení společnosti.

Holding BGS LEVI Group, kam nyní Daniel Kunz přichází, je jednou ze dvou největších společností, zabývajících se distribucí informačních a komunikačních technologií na bývalém česko-slovenském trhu. Daniel Kunz zde bude odpovědný za strategické řízení akvizic. Ve své funkci bude přímo podřízený předsedovi představenstva a generálnímu řediteli BGS LEVI Group, Igorovi Wollnerovi.

„V rámci regionu je společnost BGS LEVI Group často oslovována nabídkami na odkoupení nebo vstup do společností aktivních na ICT trhu. V případě, že je z hlediska růstu hodnoty společnosti taková možnost zajímavá, jsme připraveni ji plně využít. Společnost v současné době připravuje také výraznou obchodní expanzi v rámci střední a východní Evropy, což je pro mne samozřejmě velká výzva,“ uvedl Daniel Kunz, ředitel pro akvizice.

Daniel Kunz absolvoval ČVUT FEL, obor Mikroelektronika a kurs MBA v University of Manchester. Od roku 1991 působil ve společnosti Expert&Partner. Ve volném čase se věnuje hlavně rodině. Mezi jeho největší záliby patří sport – zejména lyžování, windsurfing a squash.


Hlavním posláním holdingu BGS LEVI Group je zajištění vybraných servisních služeb pro zakládající společnosti: BGS – Distribution a LEVI International. Společnosti holdingu působí na B2B trhu a každý měsíc obsluhují více než 10 000 IT firem. Zákazníky holdingu jsou výrobci počítačů, velkoobchody s výpočetní technikou a specializovaní dealeři.

Jednou z posledních expanzních aktivit je odkoupení ochranné známky počítačů BRAVE, které proběhlo v měsíci listopadu 2005. Počítače BRAVE jsou dle statistiky časopisu Reseller Magazine nejprodávanější českou značkou počítačů roku 2004. Kromě značky BRAVE je holding také výrobcem PC značky LYNX a DigiPro. V roce 2006 se předpokládá výroba více než 70 000ks PC.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy