Telecom si zajistil osm TV kanálů pro internetové vysílání IPTV

17.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 17. února (ČTK) - Český Telecom si zajistil kontrakty na osm televizních kanálů a pět rozhlasových stanic pro své internetové televizní vysílání (IPTV). Listu Czech Business Weekly (CBW) to řekl výkonný ředitel pro prodej a marketing Simon Burckhardt.

Kromě základní nabídky České televize a mezinárodních zpravodajských programů, jako jsou CNN a BBC World, přinese internetové vysílání Telecomu exkluzivní kanál, který v tuzemsku dosud nebyl dostupný. "Mohu pouze říct, že bude zábavného druhu," uvedl Burckhardt.

Na dohodách o dalším obsahu internetového vysílání se nyní pracuje. V době zahájení komerčního vysílání IPTV, se kterým se počítá na konci června, bude nabídku tvořit zhruba 30 kanálů. Konečný výběr by měl být minimálně stejně široký jako nabídka tuzemských provozovatelů kabelové televize.

Uživatelé budou za příjem vysílání IPTV platit paušální sazbu, kterou Telecom zatím nezveřejnil. Za prémiové kanály a doplňkové služby si spotřebitelé budou muset připlatit. Telecom časem plánuje spolupráci se svým mobilním operátorem Eurotel, jež by mohla umožnit přijímat části vysílání na mobilních telefonech, píše CBW.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK