MfD: Sportovní obchody Drapa se spojí s Intersportem

28.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 28. února (ČTK) - České obchody se sportovním vybavením a oděvy Drapa se spojí se švýcarským Intersportem. Drapa tak chce lépe obstát v konkurenci se zahraničními řetězci a hypermarkety, které jsou schopné dosáhnout na nižší ceny. Píše to Mladá fronta Dnes.

"Vlastníkem společnosti budeme nadále my, ale přejímáme upořádání a vzhled prodejen Intersportu. Budeme mít i společný nákup," řekl spolumajitel Drapy Pavel Baudyš. Firma bude Intersportu také platit licenční poplatky.

Již nyní Drapa po novém vzoru předělala dvě prodejny a během dvou let chystá změnit dalších zhruba pět. Postupně získá novou tvář všech 16 obchodů, které ponesou název Intersport Drapa.

Kromě Drapy nese logo Intersportu dalších 12 prodejen. Podle Evy Fischerové, zástupkyně rakouského Intersportu, který českým zájemcům poskytuje licence, plánuje firma v Česku zhruba 50 obchodů.

Jedničkou na českém trhu mezi specializovanými prodejci sportovních potřeb je podle posledních údajů Gigasport. Konkurují mu prodejny Hervis, které vlastní rakouský Spar. Ten plánuje otevřít letos další tři až čtyři obchody. Expanzi plánuje i společnost Sportisimo, která má nyní 20 obchodů. Letos chce otevřít dalších šest prodejen.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK